SMRT VELIKE HRVATICE ŠOKIRALA LEGENDU JUGOSLAVIJE: ‘Nisam mogla ustati kada sam čula’

dnevno - prije 1 tjedan - link

Žana Lelas tragično je preminula u 52. godini, a nakon vijesti o smrti velike hrvatske košarkašice, tuguje naša košarkaška i sportska scena, ali i susjedstvo.

Lelas je ostavila veliki trag tijekom karijere. Sjećaju je se brojne suigračice i košarkašice s kojima se susretala, a svoj put je zajedno s hrvatskom legendom prolazilo i niz drugih velikih igračica. Među njima, vrijeme koje su proveli zajedno dobro pamti Razija Mujanović, legendarna košarkašica iz BiH, koja je s Lelas igrala u dresu reprezentacije nekadašnje Jugoslavije.

Poput mnogih drugih koje je uzdrmala tužna vijest, i Mujanović je istaknula da se dogodio gubitak koji je nenadoknadiv.

Veliki šok

‘Kada sam čula, nisam mogla ostati sa stolca. Ne mogu vjerovati’, rekla je Mujanović razgovarajući za Slobodnu Dalmaciju.

Velika košarkašica iz BiH prisjetila se da je sa svojom nekadašnjom reprezentativnom suigračicom posljednji put bila u kontaktu tijekom ljeta, dogovarajući utakmice koje se na koncu nisu dogodile, a poslije svega ostao je šok. Legendarna ‘Raza’ kazala je da suosjeća s cijelom obitelji, osobito s kćeri, dodajući da se dogodio veliki ljudski i sportski gubitak.

Suigračice i prijateljice

Lelas i Mujanović zajedno su prošle puno igrajući za reprezentaciju nekadašnje Jugoslavije, a tijekom karijere bile su bliske i na svojim klupskim postajama.

Nakon svega, ostaje bol.

‘Bila je super djevojka, uvijek puna entuzijazma, energije’, opisala je legendarna ‘Raza’ svoju bivšu suigračicu, dodajući da joj je bilo drago i zbog trenerskog puta kojim je Lelas krenula. Nakon tužne vijesti, ostala je nevjerica zbog toga što je više nema.

Objava SMRT VELIKE HRVATICE ŠOKIRALA LEGENDU JUGOSLAVIJE: ‘Nisam mogla ustati kada sam čula’ pojavila se prvi puta na Dnevno.hr.

pročitaj cijeli članak

Košarka (69)Sport (3216)