RIJEČKA LUKA SABLASNO PRAZNA, EVAKUIRAN DIO STANARA! U tijeku posljednje pripreme za uklanjanje protubrodske mine

dnevno - prije 2 tjedna - link

U riječkoj luci traju posljednje pripreme za uklanjanje protubrodske mine zaostale još iz Drugoga svjetskog rata, pronađene na dnu mora.

Večeras je prekinut sav promet u riječkom zaljevu, a domove mora napustiti petstotinjak građana koji žive u neposrednoj blizini, u tom dijelu Rijeke. Riječka luka je prazna, a prazni se i dio centra grada koji će od 22 sata biti potpuno zatvoren.

O samoj akciji koja će početi u nedjelju u ranim jutarnjim satima, ali i o mini koja se nalazi pod morem, nema puno službenih informacija.

U nedjelju će na snazi biti i zabrana zone letova iznad riječke luke, posebice za dronove.

Crvena i žuta zona

Područje uz riječku luku je radi sigurnosti podijeljeno na „crvenu zonu“ neposredne potencijalne opasnosti iz koje su evakuirani stanari i „žutu zonu.“

U „crvenoj zoni“ su ulice oko Putničke obale, od trga Žabice i Krešimirove ulice na zapadu, preko Adamićeve ulice i Rive do Rive Boduli i gradske tržnice na istoku.

Plan uklanjanja i neutraliziranja mine izradili su stručnjaci MUP-a. Zbog sigurnosti evakuirani su stanari iz zgrada u neposrednoj blizini luke, a u toj se zoni u nedjelju prekidaju sve gospodarske, ugostiteljske i druge aktivnosti.

U nešto širem pojasu oko gradskog središta Rijeke, nazvanom žutom zonom, građanima se preporučuje da ne borave na otvorenome tijekom akcije.

Akcija uklanjanja mine počinje rano ujutro, a početak i kraj označit će se sirenama opće opasnosti.

pročitaj cijeli članak

Hrvatska (2416)Vijesti (12334)