PUTIN PRIMIO POSEBNO CJEPIVO: ‘Rekli su mi da udahnem i brojim do tri’

dnevno - prije 2 tjedna - link

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je da je primio eksperimentalno nazalno cjepivo protiv COVID-19.

Putin je u srijedu rekao da je sudjelovao u testiranju nazalnog oblika cjepiva, koja se daje bez igle, javila je ruska novinska agencija TASS.

Također je u nedjelju primio dopunsku injekciju ruskog domaćeg cjepiva protiv COVID-19, nazvanog Sputnik Light. Putin je rekao da je osjećao slabljenje imuniteta zbog vremena koje je prošlo od njegovih ranijih cjepiva. “Rekli su mi da udahnem duboko i brojim do tri”.

Napominjemo, nazalna varijanta je još u fazi ispitivanja te nije odobrena od strane relevantnih regulatora. Denis Logunov, zamjenik direktora Gamaleya Nacionalnog istraživačkog centra, koji je razvio cjepivo Sputnik, bio je zadužen da davanje eksperimentalnog cjepiva Putinu koji je nakon svega rekao da se osjeća dobro te da je danas čak i vježbao.

Putinov glasnogovornik rekao je novinarima u ponedjeljak da će Putin sudjelovati u ispitivanju nazalnog cjepiva nakon što mu liječnici to odobre, piše Business Insider. Putin je ranije ove godine cijepljen ruskim cjepivom protiv koronavirusa, Sputnik V.

Dnevni broj smrtnih slučajeva od COVID-19 u Rusiji dosegnuo je novi maksimum u studenom. Nešto manje od 42 posto stanovništva zemlje je cijepljeno, izvijestio je Reuters.

Objava PUTIN PRIMIO POSEBNO CJEPIVO: ‘Rekli su mi da udahnem i brojim do tri’ pojavila se prvi puta na Dnevno.hr.

pročitaj cijeli članak

cjepivo (115)Koronavirus (716)Svijet (1051)Vijesti (13711)vladimir putin (45)