PRIVEDEN I DRUGI ‘BOMBAŠ’ S PLITVICA: Ometao istragu tako da je sakrio zolju u obiteljskoj kući

dnevno - prije 3 mjeseca - link

Prošli tjedan viralna je postala snimka u kojoj je mladić na utakmici županijske lige između Plitvica i Sokolca iz Brinja ispalio punjenje iz ručnog bacača poznatijeg kao zolja na nogometni teren prema igračima.

Prije pet dana priveden je 26-godišnjak koji je ispalio projektil, a danas je priveden i drugi osumnjičeni u ovom slučaju, isto 26-godišnjak zbog osnova sumnje da je počinio dva kaznena djela.

Mladića se sumnjiči za nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, te sprječavanje dokazivanja kaznenog djela, a priveden je pod sumnjom da je nabavio i držao kod sebe vojno oružje, ručni raketni bacač zolja, te da ga je, nakon što je na utakmici u Mukinjama njegov prijatelj ispalio eksplozivno sredstvo iz njega, sakrio u svojoj obiteljskoj kući i tako otežao dokazivanje u kaznenom postupku.

Priopćenje policije

“Tijekom kriminalističkog istraživanja provedena je pretraga njegove obiteljske kuće kojom prilikom je pronađeno hladno oružje tzv. bokser, te će mu zbog nezakonitog posjedovanja zabranjenog oružja biti uručen obavezni prekršajni nalog”, priopćili su iz MUP-a i dodali:

 “Također je utvrđeno da je on aktivno sudjelovao u navijačkim neredima na predmetnoj nogometnoj utakmici, te će protiv njega biti podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima”, stoji u priopćenju.

Objava PRIVEDEN I DRUGI ‘BOMBAŠ’ S PLITVICA: Ometao istragu tako da je sakrio zolju u obiteljskoj kući pojavila se prvi puta na Dnevno.hr.

pročitaj cijeli članak

Sport (7845)Tenis (99)