Prijatelji Ivane Trump: ‘Obožavali smo je. Trebali smo s njom na Azurnu obalu idućeg vikenda’

riportal - prije 2 mjeseca - link

Ivana Trump

Nagli odlazak Ivane Trump šokirao je svijet. Pala je niz stepenice u svom domu u New Yorku i preminula. U obitelji tuga nemjerljiva.

“Bio je jako tužan dan. Jako tužan dan”, kazao je Eric Trump, sin Ivane i Donalda Trumpa.

Ivana Marie Zelničkova Trump s Donaldom Trumpom bila je u braku 15 godina. Rođena u tadašnjoj Čehoslovačkoj, uspjeh je gradila u Americi. Od modela do poslovnog carstva.

“Bila je divna, lijepa i nevjerojatna žena. Vodila je sjajan i inspirativan život. Njen ponos i dika bilo je njezino troje djece. Donald Jr., Ivanka i Eric. Jako je bila ponosna na njih kao što smo svi mi bili ponosni na nju. Počivaj u miru, Ivana”, napisao je Donald Trump na Twitteru.

Nakon turbulentne rastave, ali i njegova dva nova braka ostali su ipak u dobrim odnosima.

Baš ovog vikenda planirala je odlazak na Azurnu obalu i to s prijateljima iz Hrvatske, koji su se zadnji put čuli s njom u nedjelju.

“Naravno da smo Marija i ja plakali. To nas je pogodilo. To nam je frendica 35, 40 godina. Ja sam je obožavao. Ona je moj idol”, kazao je Vladimir Kraljević, prijatelj Ivane Trump.

Upoznali su se 70-ih u New Yorku. Bila je njihova počasna gošća na prvom izboru za Miss Universe Hrvatske 1997. Badnjak su zajedno proveli u SAD-u.

“Beskrajna energija, pozitiva. Želja za životom, moramo imati dobro vrijeme, družiti se, svaki trenutak je važan”, kazala je Marija Kraljević, Ivanina prijateljica.

Promovirala je svoju knjigu o životu s bivšim predsjednikom upravo u Hrvatskoj u koju je dolazila u više navrata.

“Volim Hrvatsku. Imate toliko turista!”, kazala je 2018. Ivana Trump.

Postala je i članica obožavatelja zagrebačkog nogometnog kluba.

“Ona je voljela Dinamo, ona je voljela nogomet. Ona je bila skijašica. Bila je najbolja skijašica u Čehoslovačkoj. Trebala je ići na Olimpijadu u Kanadu i onda je ostala u New Yorku”, kazao je Vladimir.

Da voli sport znao je i pokojni gradonačelnik Milan Bandić koji joj je darovao personalizirani dres.

U Zagrebu je skidala i dioptriju.

“Zahvaljujući njoj mnogi glumci su došli u Hrvatsku jer je ona proširila glas da je ovdje dobro. Mi smo izgubili jednog velikog prijatelja i promotora Hrvatske sa smrću gospođe Trump”, kazao je Nikica Gabrić, vlasnik privatne klinike i liječnik Ivane Trump.

Je li uzrok smrti Ivane Trump srčani zastoj ili pad, policija istražuje. Detalji sprovoda još nisu poznati, prenosi RTL.

The post Prijatelji Ivane Trump: ‘Obožavali smo je. Trebali smo s njom na Azurnu obalu idućeg vikenda’ appeared first on Riportal.

pročitaj cijeli članak

Hrvatska (2381)Hrvatska i svijet (241)sad (93)smrt (23)