Predsjednik HNS-a: “Na Rujevici nam je netko podmetnuo, u Osijeku ćemo 90 posto igrati pred praznim tribinama”

novilist - prije 3 mjeseca - link

RIJEKA UEFA je ovih dana pokrenula dva disciplinska postupka protiv HNS-a. Prvi je zbog ustaške zastave na Rujevici tijekom utakmice s Latvijom, dok je drugi zbog tučnjave navijača na stadionu u Armeniji.

Predsjednik HNS-a Marijan Kustić gostovao je u Dnevniku Nove TV gdje je komentirao oba postupka.

– Dobili smo disciplinsku prijavu, odnosno otvoreni postupak za utakmicu u Armeniji. Unutra stoji da imaju saznanja da se radi o hrvatskim navijačima, ali mi ćemo se svakako očitovati o tom dijelu. Niti smo distribuirali ili prodavali karte niti smo organizatori, nismo imali veze s tim dijelom. Tako da nemamo nikakva imena niti bilo kakve informacije da su u pitanju hrvatski državljani – rekao je Kustić.

Vrlo su velike šanse da će Hrvatska protiv Turske 12. listopada igrati pred praznim tribinama na Opus Areni.

– Prošli put smo dobili uvjetnu kaznu, odnosno poruku da će nam zatvoriti stadion na bilo kakav idući incident. Mi radimo sve sa svoje strane da se to ne dogodi. Šanse su deset posto da će nam stadion ostati otvoren. Ono što mi moramo naglasiti je da će se Savez uvijek boriti protiv diskriminacije i rasizma – nastavio je Kustić, a zatim istaknuo da sumnja na podmetanje

– Ovo se nije dogodilo slučajno. Ova tri pojedinca su naštetili hrvatskoj reprezentaciji, ali i Republici Hrvatskoj. Definitivno mislim da je riječ o podmetanju. Nadam se da ćemo saznati tko stoji iza toga. Puno toga se izdogađalo. U par navrata se dizala zastava po 3-4 puta i upravo taj jedan pojedinac je slikao tu zastavu, baš taj detalj, taj ustaški simbol koji se nalazi u katalogu FARE-a. Baš da to zna vidjeti sa 60 ili 70 metara i da to slika. To nije slučajno. Pustimo da tijela odrade svoj posao, ali mi sigurno nećemo stati na ovome. Hvala policiji i redarima koji su dobro odradili svoj posao.

Objava Predsjednik HNS-a: “Na Rujevici nam je netko podmetnuo, u Osijeku ćemo 90 posto igrati pred praznim tribinama” pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

HNS (7)nogomet (1843)Sport (7488)