Policija u okolici Rijeke uhvatila još trojicu krijumčara ljudi. Državljani su Bugarske i BIH

riportal - prije 3 mjeseca - link

Osumnjičenici su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku, izvijestila je policija.

Policijski službenici Policijske postaje Vrbovsko i Policijske postaje Opatija proveli su kriminalistička istraživanja nad trojicom stranih državljana zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Naime, u subotu u ranim jutarnjim satima, na naplatnoj postaji Vrbovsko, policijski službenici zaustavili su osobno vozilo njemačkih nacionalnih oznaka kojim je upravljao državljanin Bugarske, a na mjestu suvozača bio je također bugarski državljanin, dok se u vozilu nalazilo nekoliko stranih državljana koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku.

Jučer, u jutarnjim satima na području Matulja zaustavljeno je i kontrolirano osobno vozilo bosanskohercegovačkih nacionalnih oznaka kojim je upravljao državljanin Bosne i Hercegovine, dok se u vozilu nalazilo nekoliko stranih državljana za koje je utvrđeno da su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku.

Po završetku kriminalističkog istraživanja, osumnjičenici su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku.

Prema strancima će se provesti postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima.

The post Policija u okolici Rijeke uhvatila još trojicu krijumčara ljudi. Državljani su Bugarske i BIH appeared first on Riportal.

pročitaj cijeli članak

BiH (255)Crna kronika (496)migranti (43)pgž (29)policija (132)vožnja (8)