POD STARE DANE IZGUBIO ŽIVOT NA GRADILIŠTU! Zbog jedne greške stradao radnik: Provodi se istraga protiv odgovornog čovjeka 

dnevno - prije 7 dana - link

Koliko je važna adekvatna zaštita na radu pokazuje bizaran slučaj smrti čakovečkog radnika, koji je zbog neopreza i neadekvatne radne opreme na žalost – preminuo.

Naime, općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv 44-godišnjaka i trgovačkog društva zbog osnovane sumnje na teško kaznenog djela protiv opće sigurnosti.

DORH poručuje da postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 21. ožujka 2022. godine u Čakovcu, “kao odgovorna osoba okrivljenog trgovačkog društva za provođenje mjera zaštite na radu, postupio protivno propisima o zaštiti na radu, odnosno da je prilikom obavljanja poslova obnove fasade obiteljske kuće, dao 69-godišnjem zaposleniku društva da koristi aluminijske ljestve koje su bile neispravne i nisu smjele biti u uporabi jer na završecima nisu imale gume za sprječavanje proklizavanja.”

Osnovano se sumnja i da nije osigurao da 69-godišnjak koristi zaštitnu građevinsku kacigu ni zaštitni pojas radeći na visini većoj od tri metra pa je 69-godišnji zaposlenik, uslijed tih propusta, prilikom silaska sa skele pao s ljestvi na zemlju i pritom zadobio teške ozljede glave i trupa od kojih je preminuo idućeg dana u bolnici.

Objava POD STARE DANE IZGUBIO ŽIVOT NA GRADILIŠTU! Zbog jedne greške stradao radnik: Provodi se istraga protiv odgovornog čovjeka  pojavila se prvi puta na Dnevno.hr.

pročitaj cijeli članak

Crna kronika (700)Vijesti (12369)