‘PITANJE JE TKO ĆE UOPĆE OSTATI NEZARAŽEN’: Markotić komentirala omikron i mogući kraj panedemije

dnevno - prije 1 tjedan - link

Alemka Markotić, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”, za Dnevnik Nove TV komentirala je aktualnu epidemiološku situaciju i dolazak soja omikron u Hrvatsku.

“S visokim brojevima i gledajući što se događa u ostatku Europe, koja je nešto ranije počela s infekcijom omikronom, očekuju se i dodatni pritisci na bolnice, iznimno visok pritisak na primarnu zdravstvenu zaštitu.

Možemo vidjeti što se događa u bolnici u Splitu gdje je, u toj regiji, najniža procijepljenost. Definitivno je pritisak na bolnice jako visok, nažalost i na jedinice intenzivnog liječenja”, izjavila je.

Dvije doze i booster su dosta

Govorila je i o cjepivima, smatra da s nećemo u budućnosti morati cijepiti “svakih nekoliko mjeseci” već da se pokazalo da dvije doze i “booster” pružaju dovoljnu zaštitu od težih oblika bolesti. Odgovorila je i na pitanje kada se može očekivati kraj panedmije.

“Vidjeti što će biti s omikronom. Zasad se širi nevjerojatnom brzinom i pitanje je tko će uopće ostati nezaražen“.

Objava ‘PITANJE JE TKO ĆE UOPĆE OSTATI NEZARAŽEN’: Markotić komentirala omikron i mogući kraj panedemije pojavila se prvi puta na Dnevno.hr.

pročitaj cijeli članak

ALEMKA MARKOTIĆ (29)booster (9)Koronavirus (707)omikron (180)Vijesti (13047)