Penava uz seljake: ‘Bez jakoga sela, nema jakoga grada, niti države’

dnevno - prije 3 mjeseca - link

Na poziv vodstva Stožera za obranu hrvatskog sela, Ivan Penava, predsjednik Domovinskog pokreta i Josip Dabro, glavni tajnik Domovinskog pokreta, posjetili su u petak u večernjim satima takozvni Stožer za obranu hrvatskog sela na Graničnom prijelazu Županja-Orašje. Domovinski pokret zahvaljuje Stožeru na pozivu te ćemo zajedno nastaviti borbu za hrvatskog seljaka.

”Bez jakoga sela nema jakoga grada, niti jake države. Nasuprot globalističkim pokušajima uništavanja sela – stočarstva i poljoprivrede, pod krinkom zelenih agendi, Domovinski pokret zalaže se za njegovo jačanje i samodostatnost u proizvodnji. Ne dopustimo uništavanje slavonskih običaja! Hrvatska ravnica zaslužuje obnovu i jačanje što će predstavljati i zamašnjak jačanja hrvatskog gospodarstva. I zato puna potpora članovima Stožera za obranu hrvatskog sela!”

Prosvjedi bukte

Podsjećamo, seljaci danima prosvjeduju zbog mjera koje je vlada poduzela u borbi protiv afričke svinjske kuge. Kako bi, navodno, suzbili epidemiju, uništili su na tisuće svinja diljem Slavonije.

Uživo u središnjem Dnevniku HTV-a u Vođincima, jednom od prosvjednih punktova, predsjednik Sindikata zaposlenih u poljoprivredi Slavonije i Baranje Duško Pavlik je najavio da ne odustaju.

“Prosvjednici su ustrajni u svojim zahtjevima. I dalje su uz cestu kraj željezničke pruge u Vukovaru. Prema našim informacijama otvoren je i novi punkt u Lipovcu”, rekao je Rotim.

Pavlik je potvrdio da je otvoren novi punk u Lipovcu.

“Nema odustajanja. Sutra se otvaraju još dva nova punkta. Idemo dalje, znači širimo se”, rekao je prosvjednik.

Foto: Screenshot/RTL

O činjenici kako je nedavno preko 7 milijuna eura osigurano za pomoć svinjogojcima i kako hrvatskom građaninu s prosječnom hrvatskom plaćom objasniti da prosvjedi idu dalje, Pavlik je rekao da je svinjokolja tradicija u Slavoniji.

“To je naša tradicija, mi to moramo zaštititi. Oni su zabranili da toga nema”, rekao je Pavlik.

Valja istaknuti kako je prosvjed poprimio širu društvenu-političku notu.

Svinjojogojci ne odustaju, blokirana važna cesta: ‘Ne tražimo toplu vodu, čuju li nas?’

Vladajući optužuju oporbene stranke da huškaju prosvjednike na bunt, iako kako kažu za to nemaju razloga.

Prosvjedi se nastavljaju, igra povuci-potegni s odgovornima ne jenjava.

Objava Penava uz seljake: ‘Bez jakoga sela, nema jakoga grada, niti države’ pojavila se prvi puta na Dnevno.hr.

pročitaj cijeli članak

Hrvatska (1928)Uncategorized (21)Vijesti (11954)