Papa pozvao Izrael i Palestince da okončaju “spiralu smrti”: Osjećam veliku bol

novilist - prije 2 mjeseca - link

Papa Franjo pozvao je u nedjelju Izrael i Palestince na dijalog u potrazi za mirom i osudio nedavno nasilje u regiji.

Nakon nedjeljne molitve Angelusa u Rimu, papa Franjo je rekao da je jako ožalošćen zbog vijesti o ubijenim Palestincima u izraelskim protuterorističkim operacijama i smrti izraelskih Židova u napadu na sinagogu u petak.

“S velikom boli slušam vijesti koje dolaze iz Svete zemlje…Spirala smrti, koja raste svakim danom, ubija ono malo povjerenja koje postoji između ova dva naroda”, rekao je.

“Pozivam dvije vlade i međunarodnu zajednicu te ih molim da odmah, bez gubljenja vremena, pronađu druge puteve koji uključuju dijalog i iskreno traženje mira”, dodao je.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu u subotu je obećao “snažan, brz i precizan” odgovor na napad na sinagogu u predgrađu Jeruzalema, a izraelska vojska poslala je još vojnika na okupiranu Zapadnu obalu.

Napad u Jeruzalemu uslijedio je nakon izraelske vojne operacije u gradu Jeninu na Zapadnoj obali u četvrtak u kojoj je ubijeno devet Palestinaca, uključujući sedam naoružanih napadača, i prekogranične vatre između Izraela i Gaze u petak.

Najmanje 30 Palestinaca, militanata i civila, ubijeno je na Zapadnoj obali od početka siječnja.

Objava Papa pozvao Izrael i Palestince da okončaju “spiralu smrti”: Osjećam veliku bol pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

izrael (28)Novosti (637)Palestina (7)papa Franjo (28)Svijet (1435)