‘OVO JE NEDOPUSTIVO!’ ‘Veliki vođa’ pokazuje moć dok mu u susjedstvo dolazi Bidenova potpredsjednica

dnevno - prije 2 mjeseca - link

Sjeverna Koreja je ispalila dva “balistička projektila” kratkog dometa, javlja vojska Južne Koreje.

Ovo se dogodilo nekoliko dana nakon sličnog pokusa te uoči posjeta američke potpredsjednice Kamale Harris Južnoj Koreji, a lansiranja su jedan u nizu vojnih pokusa Sjeverne Koreje ove godine.

Projektili su “preletjeli 360 km na visini od 30 km, brzinom od 6 mahova”, navodi se u priopćenju Seula. Lansiranja je potvrdio i Japan, a ministar obrane Toshiro Ino nazvao je “neviđenim” nedavno uzastopno ispaljivanje projektila Sjeverne Koreje. “Ovakva opetovana lansiranja ne mogu se dopustiti”, istaknuo je.

Sjedinjene Države su osudile lansiranje balističkih projektila, istaknuvši da su i dalje otvoreni za dijalog sa Sjevernom Korejom.

“Ovim lansiranjima krše se brojne rezolucije UN-ova Vijeća sigurnosti i prijetnja su susjedima Demokratske Narodne Republike Koreje (službeno ime Sjeverne Koreje) i međunarodnoj zajednici”, rekao je glasnogovornik američkog State Departmenta te pozvao na dijalog. Sjeverna Koreja je ove godine izvela neviđen niz vojnih pokusa i priprema se, po informacijama južnokorejske obavještajne službe, na novi nuklearni pokus.

Objava ‘OVO JE NEDOPUSTIVO!’ ‘Veliki vođa’ pokazuje moć dok mu u susjedstvo dolazi Bidenova potpredsjednica pojavila se prvi puta na Dnevno.hr.

pročitaj cijeli članak

Svijet (1464)Vijesti (12939)