Osnovci kreirali više od 30 dječjih suvenira, najviše glasova za »Morsku kameliju« i »Opatijski dječji kušinić«

novilist - prije 2 mjeseca - link

OPATIJA – Dječja mašta zbilja može svašta, a kada su i njihove učiteljice vrlo kreativne i sklone na najbolji način ideje oblikovati u stvarna djela, rezultati neće izostati. Kakav je dječji pogled na suvenire uz koje bi se mogla predstaviti Opatijska rivijera, moglo se saznati na izložbi i predstavljanju njihovih radova pristiglih na natječaj za izradu prvog opatijskog dječjeg suvenira u Kulturnom domu Zora, pod nazivom »Kroz dječjih ruku rad upoznaj naš grad«. Organizator natječaja bilo je Društvo Naša djeca Opatija uz podršku 13. saziva Dječjeg gradskog vijeća grada Opatije, a sredstva za provedbu osigurana su kroz natječaj »Ruke moje rastu k tebi sve veće jer želim dati i tebi sreće« DGV-a.

Na ocjenu je pred stručni žiri stiglo više od 30 radova i kako se moglo čuti u Zori, nije bio lagan zadatak odabrati najuspješnije. Učenice Nicol, Lana, Lejla i Viktoria upoznale su sve s projektom, a skup su pozdravili dječja gradonačelnica Lucija Čerina, zamjenica gradonačelnika Opatije Kristina Đukić, ravnateljica opatijske osnovne škole Milana Međimorec te tajnica DND-a Opatija Sanja Škorić.

Zahvalnicu za sudjelovanje u izradi prvog opatijskog dječjeg suvenira dobili su svi »mali majstori«, a svojim su se kreacijama, među kojima je bilo i nekih koje bi mogle doživjeti i daljnju izradu, posebno istaknuli »Apstraktna kamelija u kosi« koju je izradio Ante, učenik opatijske osnovne škole, »Opatijski cvjetni park« čija je autorica Lana iz iste škole, »Morska kamelija« koju su kreirali Čakavčići 4.b razreda OŠ RKJ, »Opatijski dječji kušinić«, grupni rad učenika Produženog boravka 3.b razreda OŠ RKJ, »Vrijeme je… da ostanemo ovo što jesmo. Sutra i uvijek… Djeca!«, grupni rad učenika od 1. do 4. razreda OŠ RKJ, »Zdjela za bombone« koju je izradila Hana, učenica s posebnim obrazovnim potrebama iz PŠ Ičići, »Dječja pukalnica« čiji su autori učenici s posebnim obrazovnim potrebama 3.a OŠ RKJ te »Suveniri našeg zavičaja (svjetionik, hobotnica, riba, barka, lignje…)« od recikliranog materijala koji učenici sami sakupljaju, a izradili su ih učenici od 1. do 4. razreda OŠ Lovran.

Dva suvenira koja su dobila najviše glasova žirija, a bili su to »Morska kamelija« i »Opatijski dječji kušinić«, uručena su predstavnicima turističkih zajednica Opatije i Lovrana, uz nadu i želju da se neki od predloženih suvenira u budućnosti pretvori u pravi opatijski, odnosno lovranski suvenir.

Objava Osnovci kreirali više od 30 dječjih suvenira, najviše glasova za »Morsku kameliju« i »Opatijski dječji kušinić« pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

djeca (48)Opatija (44)Rijeka & Regija (42)