NOVI CX-5 JE TU ZA VOZAČA: Mazda je poboljšala svoj najpoznatiji SUV koji će vam od sada asistirati dok čekate u dugim kolonama

dnevno - prije 2 tjedna - link

Mazda je predstavila poboljšanu verziju svoga SUV-a CX-5, čija prodaja u Europi kreće u prvoj polovici sljedeće godine.

Mazda CX-5 za 2022. godinu nudit će Mi-Drive, odnosno odabir moda vožnje, zatim poboljšanu voznu dinamiku, novi dizajn i veću razliku među razinama opreme, poboljšanu izvedbu unutrašnjosti, više praktičnosti te širi raspon sigurnosnih značajki.

No vratimo se na Mi-Drive. Riječ je o Mazdinom “Intelligent Drive select” sustavu koji vozaču omogućuje odabir najprikladnijeg moda vožnje jednim dodirom.

Provjerena tehonologija

Mazdina Skyactiv arhitektura vozila nove generacije sada je primijenjena na CX-5 u cilju poboljšanja udobnosti vožnje i smanjenja umora. Kako tvrde Japanci, buka s ceste također je znatno smanjena, osobito pri vožnji po grubim površinama poput makadama.

Foto: Mazda

Sprijeda se CX-5 dominira 3D rešetka s novim dizajnom karakterističnih Mazdinih krila. Prednja i stražnja svjetla također su redizajnirana, a dodana je i nova boja karoserije Cirkon Sand.

Foto: Mazda

Tri nove razine opreme sadrže suptilne razlike kako bi definirale svoje prepoznatljive karaktere, a to su Newground, Homura i Takumi Plus.

Uspješan u Europi

U unutrašnjosti CX-5 sada nudi mogućnost bežičnog punjenja mobitela, a poboljšanja su i u teretnom prostoru. Dvodijelna podnica prtljažnika, koja se može preokrenuti, i prag prtljažnika na istoj su razini radi lakšeg utovara.

Foto: Mazda

Tu je i sustav Cruising & Traffic Support (CTS) koji pomaže smanjenju umora vozača pomažući pri ubrzavanju, kočenju i upravljanju kada zaglavi u prometnim gužvama.

Foto: Mazda

Dodajmo i da je CX-5 prerastao u ključni Mazdin model koji čini oko 21% godišnje prodaje u Europi.

Objava NOVI CX-5 JE TU ZA VOZAČA: Mazda je poboljšala svoj najpoznatiji SUV koji će vam od sada asistirati dok čekate u dugim kolonama pojavila se prvi puta na Dnevno.hr.

pročitaj cijeli članak

Auto-Moto (66)Automoto (38)Novosti (425)