NJIMA ĆE BITI LEDENO! Dok lete privatnim avionima, građanima najavljuju ‘smrzavanje’: ‘Bit će teško izbjeći nestašicu plina’

dnevno - prije 2 mjeseca - link

Energetska kriza u svijetu ne jenjava, a ni situacija na ukrajinskoj bojišnici nakon najavljenog pripojenja pokrajina Rusiji i “sabotaže” plinovoda ne miriše na dobro.

Za to vrijeme europski poglavari svoje građane pozivaju na štednju energije, solidarnost s Ukrajinom i daju im savjete kako da “štede”.

Ipak, čini se da ne ide sve glatko kako se političari nadaju.

Njemački državni službenici tako pozivaju građane da pokušavaju štedjeti plin neovisno o hladnijem vremenu nakon što su službene brojke, unatoč ranijim pozivima na štednju, pokazale natprosječnu potrošnju energije.

Bit će nestašice?

“Bez značajnih ušteda, što uključuje i privatna kućanstva, bit će teško izbjeći nestašicu plina ove zime”, rekao je u priopćenju za javnost Klaus Mueller, ravnatelj njemačkog regulatora za energetiku.

“Potrebno je smanjenje potrošnje energije od najmanje 20% kako bi se izbjegle nestašice”, objavio je regulator.

“Treba štedjeti na plinu čak i ako postane hladnije s dolaskom zime. To ovisi o svakom od nas”, rekao je Mueller.

Drama se nastavlja…

Objava NJIMA ĆE BITI LEDENO! Dok lete privatnim avionima, građanima najavljuju ‘smrzavanje’: ‘Bit će teško izbjeći nestašicu plina’ pojavila se prvi puta na Dnevno.hr.

pročitaj cijeli članak

Svijet (1449)Vijesti (12772)