NITKO OD MILANOVIĆA OVO NIJE OČEKIVAO! Stigla šokantna odluka: Odbijenica za nekadašnjeg partnera

dnevno - prije 1 tjedan - link

Dugo se u političkoj areni polemiziralo o tome hoće li SDP podržati predsjednika Zorana Milanovića u utrci za još jedan mandat, a onda je nedavno na nezadovoljstvo djela socijaldemokrata Peđa Grbin izašao u javnost i jasno dao do znanja da ne postoji razlog radi kojega SDP-ovci ne bi dali potporu čovjeku koji zahvaljujući njima danas i jest na Pantovčaku. No, među suradnicima predsjednika Milanovića priča se sada okrenula pa se shodno tome u predsjednikovom timu pitaju što on to točno dobiva potporom posrnulog SDP-a koji se vođen Grmojom bori za opstanak.

Milanoviću potpora nije potrebna

”Nije jasno što će Milanoviću donijeti potpora Grmoje i SDP-a, oni se na njega mogu spojiti samo da politički prežive, a da će Milanović od te potpore poentirati na predsjedničkim izborima i u borbi za novi mandat- teško. On je toga vrlo dobro svjestan i nema namjeru uopće se predstavljati kao njihov kandidat”, kaže naš sugovornik iz Ureda predsjednika te dodaje da će Milanović na iduće izbore najvjerojatnije izaći kao nezavisni kandidat i predsjednik svih građana kojega će onda podržati SDP, ali i dio drugih opcija za koje on bude zainteresiran.

”Milanović će u toj kampanji određivati pravila, on je to već dao do znanja, a Grbin ionako nema izbora”, smatra naš sugovornik. Da Milanović uistinu niti nije nešto posebno impresioniran time što bi ga SDP-ovci mogli podržati i da je svjestan da mu njihova potpora ne znači previše jasno je i iz njegove retorike pa je tako on osobno nedavno kazao kako bi rado vidio toga hrabrišu koji će biti kandidat SDP-a za Pantovčak. Vrlo je jasno Milanović naglasio sebe baš i ne vidi kao njihovog kandidata, čime je jasno naslutio da on to ne misli biti.

”Milanović je na svoju ruku dao pedalu Grbinu i ekipi, shvaćajući da mu nisu potrebni”, navodi naš sugovornik te kaže da on doista niti nije oduševljen atmosferom u svojoj bivšoj stranci. ”On se nije oduševio time što su ga SDP-ovci komentirali i zahtijevali od njega čak i javno da stane na loptu, naravno da je do Milanovića došao i popis onih koji su tražili od Grbina da se ogradi od njega. Sada je on odlučio uzvratiti udarac, jer on time sigurno ništa neće izgubiti”, otkriva naš sugovornik nadalje.

SDP-ovci mu se zamjerili

Poznato je da dio SDP-ovaca nije bio oduševljen Milanovićevim stavom vezanima uz rat u Ukrajini, baš kao što mnogi nisu oduševljeni njegovim druženjima s Miloradom Dodikom pa u konačnici i desničarskom retorikom. No, predsjednik zbog potpore svojih bivših kolega koje je nekoć vodio od svojih načela i onoga što iznosi tijekom mandata nema namjeru u cijelosti odustati jer je svjestan kako mu je upravo takav pristup osigurao titulu jednoga od najpopularnijih političara u državi, što je status o kojem je u svojim premijerskim danima mogao samo sanjati.

Sada kada je Milanović u prilici da umjesto u premijerskoj sjedi u predsjedničkoj fotelji svim raspoloživim sredstvima odlučio se obrušiti na vladajuće što je također dio njegove kampanje i strategije za opstanak, koja mu po svemu sudeći polazi za rukom čak i onda kada ulazi u obračune s predstavnicima medija znajući da se na taj način izlaže riziku. U svakom slučaju Milanoviću samopouzdanja ne nedostaje, on je uvjeren da ga u ovom trenutku i na idućim predsjedničkim izborima nitko ne može pokolebati.

Upitno je tko će doista od potencijalnih predsjedničkih kandidata imati snage stati pred napadački nastrojenog Zorana Milanovića i suprotstaviti mu se retorički kada je evidentno da Milanović u takvim napadima nikome ne ostaje dužan. Sve u svemu pred nama je turbulentan politički period u kojem će aktualni predsjednik ponovno demonstrirati svoj prepoznatljiv karakter nastojeći na taj način osvojiti još jedan mandat. I to ovoga puta uz nešto širu potpore od one koju je imao na posljednjim izborima kada je iza njega stajao SDP kojim je u to vrijeme rukovodio Davor Bernardić s kojim mnogi nisu bili oduševljeni zbog lošeg stranačkog rejtinga. Rejting SDP-a danas je na još nižim granama, no Grbina to ne brine previše, on vodi svoju politiku koja je rezultirala time da ni Milanoviću više nije potreban.

pročitaj cijeli članak

Hrvatska (2419)Vijesti (12330)