NEŠTO ĆE KAPNUTI I MLADIMA: Nije beg cicija, Vlada povećava neoporezivi iznos za uzdržavane osobe

dnevno - prije 2 mjeseca - link

U jeku neizvjesnih vremena, države širom svijeta pronalaze načine kako se suočiti sa krizama.

Tako je i hrvatska vlada pod vodstvom Andreja Plenkovića u nekoliko navrata donosila različita “obeštećenja” i “pakete mjera”, a stiže novost i za mlade.

Vlada je danas tako poslala u Sabor prijedlog zakonskih izmjena kojim podiže neoporezivi iznos primitaka uzdržavanih osoba s 15.000 na 24.000 kuna godišnje, kao i izmjene zakona o administrativnoj suradnji u području poreza, kojima će i digitalne platforme morati Poreznu upravu izvješćivati o aktivnostima na računima svojih korisnika.

Od 2022. nadalje

Prijedlogom zakona o izmjenama Zakona o porezu na dohodak vlada podiže iznos do kojeg se fizička osoba može smatrati uzdržavanim članom sa sadašnjih 15.000 kuna na 24.000 kuna godišnje, što je u visini šesterostrukog iznosa propisanog osnovnog osobnog odbitka.

Po riječima ministra financija Marka Primorca, ta zakonska odredba primjenjivala bi se u postupku godišnjeg obračuna poreza na dohodak za 2022. godinu i nadalje.

Objava NEŠTO ĆE KAPNUTI I MLADIMA: Nije beg cicija, Vlada povećava neoporezivi iznos za uzdržavane osobe pojavila se prvi puta na Dnevno.hr.

pročitaj cijeli članak

Gospodarstvo i turizam (315)