Najbolji polaznici Juniora spasioca boravili u Novom

novilist - prije 2 mjeseca - link

Kamp Junior spasilac u organizaciji Društva Crvenog križa Primorsko-goranske županije proteklih nekoliko godina odvija se u Domu Crvenog križa Villa Rustica u Novom Vinodolskom, a tako je bilo i ove godine.

Crveni križ Primorsko-goranske županije tradicionalno tijekom školske godine provodi program tečajeva Junior spasilac, a u školskoj 2022./2023. godini ovom važnom projektu pridružili su se i još neka županijska i gradska društva Crvenog križa diljem Hrvatske.

Junior spasilac dio je programa za učenike viših razreda osnovnih škola u sklopu programa »Sigurnosti na vodi« Službe spašavanja života na vodi i ekološke zaštite priobalja Hrvatskog Crvenog križa.

Foto Grad Novi Vinodolski

Najbolji polaznici programa Junior spasilac ove su godine u grad Vinodolskog zakona došli iz Rijeke, Delnica, Crikvenice, Novog Vinodolskog, Topuskog, Zadra, Vodica i Koprivnice.

Na ovogodišnjem kampu koji je potrajao šest dana, osim ponavljanja stečenog znanja, djeca su usvojila nova znanja na radionicama i predavanjima zdravstvenog, socijalnog i ekološkog karaktera.

Slobodno vrijeme polaznici kampa proveli su u organiziranim sportskim aktivnostima te zabavi uz puno glazbe i plesa.

– Svake godine na kampovima naši Juniori druže se s djecom koja su na ljetovanju u Domu Crvenog križa, a ove godine s nama su prostor, vrijeme i zabavu dijelila djeca iz Kraljevca, ZZTK-a Zagreb, CK-a Buzet te kampa Mladih CK-a PGŽ-a – rekla je ravnateljica GDCK-a Novi Vinodolski Vesna Đujić.

Objava Najbolji polaznici Juniora spasioca boravili u Novom pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Novi Vinodolski (12)Novi Vinodolski & Crikvenica (29)Rijeka & Regija (143)