Najavljen ovogodišnji program „Torpedo Days 5+22“ događanja

riportal - prije 2 mjeseca - link

U prostorima Proizvodnog parka Torpedo 3. i 4. listopada održat će se peti po redu Torpedo Days pod nazivom 5+22, događanje koje povezuje različite industrije i akademski sektor s novim tehnologijama.

Organizatori događanja su Riječka razvojna agencija Porin d.o.o., EUROPE DIRECT Rijeka i Upravni odjel za gospodarstvo, razvoj, ekologiju i europske projekte Grada Rijeke. Sudionici događanja su predstavnici privatnog i javnog sektora te Sveučilišta u Rijeci koji će imati priliku iznijeti svoja razmišljanja s obzirom na potrebe i mogućnosti razvoja primjenom novih tehnologija.

Program Torpedo Daysa najavili su direktor Riječke razvojne agencije Porin Dario Zorić, voditelj Odsjeka za gospodarstvo, poduzetništvo i turizam Grada Rijeke Dario Dobrilović i Dorjan Cindrić projektni menadžer tvrtke Exevio d.o.o.

Prvog dana događanja će se predstaviti jedinstvena platforma 3D printing hub Hrvatska gdje po prvi put, u ovoj industriji, snage udružuju tri razvojna centra iz Rijeke, Osijeka i Čakovca odnosno Proizvodni park Torpedo, BIOS i Metalska jezgra. Predstavit će se i projekt Optimisation of Production by 3DP (3DoP), projekt odobren iz Instrumenta I3 (Interregional Innovation Investments Instrument) ukupne vrijednosti 14.090.116,29 eura u kojem Riječka razvojna agencija Porin s još 33 partnera iz Belgije, Nizozemske, Danske, Italije, Slovenije, Hrvatske, Poljske i Španjolske razvija rješenja za optimizaciju proizvodnje kroz aditivnu proizvodnju i povećanje produktivnosti.

Također će se održati i Panel „Mladi u proizvodnji“, a za sudionike će biti organiziran obilazak Proizvodnog parka Torpedo i demonstracija industrijske opreme za aditivnu tehnologiju.

Program u srijedu rezerviran je za predstavljanje poduzetničkih ideja pred investitorima odnosno predstavnicima najvećih investicijskih fondova u Hrvatskoj (South Central Ventures, Fil Rouge Capital i Silicon Gardens).

Kako je istaknuo Dario Zorić, velika je čast okupiti najjače investicijske fondove koji su spremni ulagati u riječke poduzetnike. Oni će imati priliku investitorima predstaviti svoje projekte, proizvode i usluge u različitim razvojnim fazama. Dodao je i kako još ima nekoliko slobodnih mjesta za sudjelovanje za programe i u utorak i u srijedu, te kako se zainteresirani mogu prijaviti putem web stranice Riječke razvojne agencije Porin.

Zadovoljstvo dolaskom najvećih investicijskih fondova u Hrvatsku iskazao je i Dario Dobrilović istaknuvši kako to pokazuje da je prepoznat razvojni i inovativni potencijal riječkih poduzetnika.

Više o programu Torpedo Daysa dostupno je na web stranici Riječke razvojne agencije Porin.

The post Najavljen ovogodišnji program „Torpedo Days 5+22“ događanja appeared first on Riportal.

pročitaj cijeli članak

najava (4)rijeka (152)RIJEKA I PGŽ (232)