Nagrađen junak Hrvatske: Riskirao je svoj život da zaustavi vlak

dnevno - prije 3 mjeseca - link

Gradonačelnik Grada Dugog Sela Nenad Panian u goste je primio Marka Lončarevića, prometnika na željezničkom kolodvoru u Dugom Selu koji je krajem studenog zaustavio vlak koji je iskočio iz tračnica.

Podsjetimo, teretni vlak u Dugom Selu je krajem studenog iskočio iz tračnica u nesreći koja se dogodila iza 23 sata.

Tada nitko nije ozlijeđen. a veća katastrofa izbjegnuta je zbog Lončarevića koji je riskirao život da zaustavi vlak.

“Čekao sam vlak da prođe i uočio sam iskre iz zadnjih kotača te sam prvo posumnjao da je vlak zakočen. Kad se približio bliže, vidio sam da skakuće pored kolosijeka te sam odmah znao da je zadnji vagon iskočio iz tračnica. Nisam razmišljao puno. Znao sam da trebam pokazati vozaču da stane, ali on ne bi mogao vidjeti moj signal te sam onda skočio na predzadnji vagon i prisilno zaustavio vlak”, ispričao je Lončarević što je napravio.

Gradonačelnik Grada Dugog Sela Nenad Panian u goste je primio Marka Lončarevića, prometnika na željezničkom kolodvoru u…

Objavljuje Grad Dugo SeloPetak, 8. prosinca 2023.

Gradonačelnik mu zahvalio i uručio nagradu

Gradonačelnik Panian zahvalio je Lončareviću na tome što je spriječio veću štetu na dugoselskom kolodvoru.

“Čast mi je da u ovom vremenu pred izbore, kad najčešće počinju podjele u hrvatskom društvu, imam priliku družiti se s mladim čovjekom koji je, uz svoje znanje, imao priliku iskazati nevjerojatnu hrabrost i spriječiti veliku štetu i ljudske živote”, rekao je.

Također, napomenuo je da su nam upravo mladi poput Lončarevića, koji imaju znanje i hrabrost potrebni na svakom koraku i na svakom mjestu.

Gradonačelnik je Marku Lončareviću uručio prigodni dar tortu i majicu s logom Supermana te maketu vlaka. Također, Lončareviću, koji je u prijem kod gradonačelnika došao u pratnji supruge Marie, gradonačelnik Panian je u ime građana Grada Dugog Sela uručio i prigodnu novčanu nagradu u iznosu od 1000 eura.

Nesreća u Dugom Selu: Teretni vlak iskočio iz tračnica

Objava Nagrađen junak Hrvatske: Riskirao je svoj život da zaustavi vlak pojavila se prvi puta na Dnevno.hr.

pročitaj cijeli članak

Hrvatska (1929)Vijesti (11949)