Moskva se priprema unovačiti još 400 tisuća vojnika. Trebat će im i još streljiva i vojne opreme

riportal - prije 2 mjeseca - link

Ministarstvo obrane napominje da će ponovna izgradnja ruske borbene moći zahtijevati više od samog osoblja s obzirom na to da Moskva treba više streljiva i vojne opreme nego što trenutno ima na raspolaganju.

Ruski mediji izvještavaju da se vlasti pripremaju započeti veliku vojnu kampanju regrutiranja s ciljem prijavljivanja “dodatnih 400.000 vojnika”.

Ministarstvo obrane Ujedinjenog Kraljevstva priopćilo je da Rusija predstavlja kampanju kao poticaj za volontersko, profesionalno osoblje, a ne kao novu, obveznu mobilizaciju, prenosi Sky News.

Ruske vlasti navodno su odabrale “dobrovoljni model” kako bi dopunile nedostatak svog osoblja i umanjili neslaganje u državi.

No, Ministarstvo obrane UK napominje da će ponovna izgradnja ruske borbene moći zahtijevati više od samog osoblja s obzirom na to da Moskva treba više streljiva i vojne opreme nego što trenutno ima na raspolaganju, prenosi Danas.hr.

The post Moskva se priprema unovačiti još 400 tisuća vojnika. Trebat će im i još streljiva i vojne opreme appeared first on Riportal.

pročitaj cijeli članak

Hrvatska i svijet (167)rat (19)Rusija (167)ukrajina (320)