Morao je rasprodati sve svoje pehare kako bi mogao liječiti svoju kćer: ‘Znao sam plakati s tim djetetom’

dnevno - prije 2 mjeseca - link

Hrvatski boksač Željko Mavrović sinoć je odigrao humantiranu utakmicu za sastav Humanih zvijezda Hrvatske ’03 s bivšim reprezentativcima, pjevačima, glumcima i drugim osobama iz javnog života protiv veterana NK Lekenika.

Upravo je humanitaran rad ono čim se bave i on i njegova supruga Jelena posljednjih nekoliko godina. Naime, malo ljudi zna da je bračni par Mavrović prošao pravi pakao u svom privatnom životu.

Foto: Srdjan Vrancic/CROPIX

Kći im je sa samo dvije godine oboljela od meningitisa

Kada su se davne 1991. upoznali u zagrebačkoj Kazališnoj kavani, nitko nije mogao ni slutiti koliko će ih kušnji čekati na njihovom bračnom putu. U sretnom i stabilnom braku postali su roditelji kćeri Arijane te dvojice sinova.

Foto: Darko Tomas / CROPIX

Ipak, sve je krenulo nizbrdo kada je Arijana sa samo dvije godine oboljela od meningitisa.

Zbog teške je bolesti Željko bio primoran prodati sve svoje pehare jer je liječenje malene Arijane koštalo milijune. Meningitis je ostavio strašne posljedice na njezino zdravlje, a očajni otac Željko u nuždi je potražio pomoć nadriliječnika – koji su ga potpuno izigrali.

‘Često sam znao plakati s tim djetetom’

“Ona na nekoj svojoj razini vidi da je s malenom sve dobro, da će ona biti zdravo dijete, da će biti zdrava žena i normalan čovjek. I ja sam u to vjerovao”, rekao je jednom Mavrović o ženi koja mu je tvrdila da će mu pomoći izliječiti Arijanu.

‘Tijekom ovih zadnjih godina za ništa neću naglasiti da me toliko značajno rastužilo osim da dijete, koje odgajam i koje volim, nije imalo sreće. Često sam znao plakati s tim djetetom. S dvije godine bila je potpuno normalno dijete, ali dogodila joj se upala mozga. U roku od par sati od prekrasnog djeteta, koje ima sve mogućnosti i svu sreću svijeta ispred sebe, pala je u komu i petnaestak dana se nije izvlačila iz nje. Nakon toga smo tri godine radili s njom, pokazivala je neki napredak, ali u jednom trenutku kao da je odbacila sve vrste terapija… Jelena i ja smo se puno puta oprostili od Arijane…’, rekao je prije nekoliko godina u jednom intervjuu.

TEŠKA BORBA HRVATSKE LEGENDE, ZBOG BOLESNE KĆERI PRODAO SVE NAJVRJEDNIJE! Krivoj ženi su povjerovali, ona nije ostala dužna

Ipak, iako slomljeni od osobne borbe, Željko i Jelena odlučili su pomagati onima kojima je pomoć potrebna, tako Jelena trenutno obnaša dužnost predsjednice Centra za poremećaje hranjenja BEA koji je osnovan u srpnju 2012. godine kako bismo pružili podršku oboljelima od poremećaja hranjenja i njihovim obiteljima, provodili preventivne programe, educirali javnost, te povezali stručnjake iz Hrvatske i inozemstva u stvaranju što kvalitetnijeg sustava prevencije i liječenja oboljelih od anoreksije, bulimije i nespecifičnog poremećaja hranjenja.

Objava Morao je rasprodati sve svoje pehare kako bi mogao liječiti svoju kćer: ‘Znao sam plakati s tim djetetom’ pojavila se prvi puta na Dnevno.hr.

pročitaj cijeli članak

Magazin (3900)Showbiz (1440)