Mladi Riječanin Erik (10) nakon bronce na EP primio čestitke i od gradonačelnika Filipovića

riportal - prije 2 mjeseca - link

10 – godišnji Erik Golubović ostvario je izvrstan rezultat na pojedinačnom prvenstvu Europe u šahu za mlade koji se od 5. do 14. studenog održao u Turskoj.

Povodom Golubovićeva izvrsnog rezultata u Salonu Grada Rijeka održan je prijem na kojem su mu na rezultatu čestitali riječki gradonačelnik Marko Filipović, pročelnik Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Zdravko Ivanković, predsjednica Riječkog sportskog saveza Dorotea Pešić Bukovac te predsjednica Odbora za sport i tehničku kulturu Gradskog vijeća Grada Rijeke Danijela Bradamante.

Erik Golubović, član Šahovskog kluba Rijeka, na pojedinačnom je prvenstvu Europe u šahu za mlade u kategoriji do 10 godina osvojio izvrsno 3. mjesto te nastavio niz sjajnih rezultata. U konkurenciji 91 igrača iz 36 zemalja Erik je osvojio visokih 7/9 bodova te podijelio 2.– 4. mjesto, a na osnovu dodatnih kriterija osvojio je brončanu medalju.

Kako je sam izjavio na prvenstvu je bilo malo teško, s obzirom da je je najduža partija trajala čak pet sati, ali ujedno i zabavno. Najavio je i buduće planove, već sljedećeg tjedna nastupit će na Državnom prvenstvu u brzopoteznom šahu, a već za sljedeću godinu planira nastup na Svjetskom prvenstvu koje će se održati u Egiptu.

Gradonačelnik Filipović uručio je Eriku prigodan poklon te istaknuo kako je ovo zaista veliki uspjeh u koji je uloženo puno truda i rada cijelog tima te kako vjeruje kako su pred njim još brojni uspjesi i uspješna šahovska karijera.

„Ovaj rezultat još je jedan dokaz kako Rijeka ima uspješne šahiste i šahovske klubove, a ovaj uspjeh me veseli još i više u ovoj godini u kojoj Rijeka nosi titulu Europskog grada sporta“, rekao je gradonačelnik i dodao kako je Rijeka dugi niz godina domaćin i ženskog šahovskog turnira Cvijet Mediterana koji svake godine okupi šahistice iz cijele regije, ali i šire.

Uz Erika Golubovića prijemu su prisustvovali i Erikov otac Boris Golubović, predsjednik Šahovskog kluba Rijeka Srđan Zelenika te predsjednik Šahovskog saveza Primorsko-goranske županije Ivan Mandekić.

The post Mladi Riječanin Erik (10) nakon bronce na EP primio čestitke i od gradonačelnika Filipovića appeared first on Riportal.

pročitaj cijeli članak

RIJEKA I PGŽ (251)Turska (24)