MINIRAN PAKT KOJI JE S LJEVICOM TREBAO RUŠITI VLAST! ‘Raskrinkao’ ih bivši HDZ-ovac: ‘To su sve bile Plenkovićeve podgu*ne muhe’

dnevno - prije 2 mjeseca - link

Prošlog je vikenda održan veliki skup liberalnih opcija s kojeg su se javnosti, ali i određenim političkim grupacijama poslale neke upečatljive poruke.

Čelnici hrvatskih liberalnih stranaka na konferenciji “Položaj žena u Europi usred pandemije i rata u Ukrajini“ govorili su o prijedlozima za stvaranje otvorene i progresivne Hrvatske te raspravljali o tome zašto “zaostajemo po otvorenosti društva za razvijenim europskim državama”.

Na prvom okupljanju liberala u posljednjih nekoliko godina našli su se predsjednik IDS-a Dalibor Paus, zamjenik predsjednika FOKUS-a Ivan Gulam, predsjednica GLAS-a Anka Mrak Taritaš, predsjednik HSLS-a Dario Hrebak, čelnik Reformista Radimir Čačić, predsjednik HNS-a Stjepan Čuraj te IDS-ova saborska zastupnica Katarina Nemet. Oni su iznijeli svoje viđenje stanja otvorenosti hrvatskog društva u europskom kontekstu

Neki novi put?

Ono što je prošlo ispod radara jest da na skupu nije bilo nekih važnih imena s liberalne scene. Iz Fokusa, koji je na posljednjim lokalnim izborima bio iznenađenje osvojivši bitna mjesta i fotelje u takozvanom “zagrebačkom prstenu” te time postavio dobar politički kapital za rast stranke, na skupu liberala bio je zamjenik predsjednika Ivan Gulam.

Glavni i nacionalno jedino poznati članovi stranke Dario Zurovec i Davor Nađi nisu se pojavili. Iako se na prvi pogled čini kako je dolazak zamjenika Gulama dovoljan znak da je i Fokus čvrsto uz ovu liberalnu skupinu, iz izvora iz te stranke saznajemo kako je Dario Zurovec potpuno raskrstio s liberalnim kolegama te ih uopće ne smatra liberalima.

“Liberali u Hrvatskoj su se srozali i postali su statistička pogreška. U Hrvatskom saboru imate još točno dva liberala. To su Zurovec i gospodin Stjepo Bartulica.

Ovaj skup koji se održao je smijurija. Poslali smo tamo predstavnika reda radi i jer se ipak neki protokoli i kolegijalnost moraju ispoštovati. No, realno, na tom skupu niste imali liberale, nego Plenkovićeve podgu*ne muhe, kako bi ih nazvao pokojni Bandić koji je za gore navedene liberale također veliki liberal”, rekao je naš izvor i dodao:

“Liberal Hrebak je najčvršći koalicijski partner HDZ-a, stranke koja je uništila Hrvatsku i besramno ju krade. Kod liberala bi trebala biti nulta stopa tolerancije prema korupciji i krađi, što je uopće suludo da se mora napominjati. Anka Mrak Taritaš je u karijeri surađivala i uvijek bila uz totalitariste, a prošle godine je javno govorila da se određenim društvenim skupinama treba oduzeti prava što se radilo kao da smo u fašizmu. HNS i IDS imaju veze s liberalizmom koliko i Josip Broz Tito… Kako da mi budemo s takvim ljudima u nekakvom savezu? Uzdamo se u se i u svoje kljuse”, rekao nam je izvor iz Fokusa.

Živi bili pa vidjeli

Također, stranka koja nije poslala baš nikoga na skup jest Centar. Iako je bračni par Puljak također stvorio vrijedan politički kapital osvojivši Split i to dva puta, čini se da u ovom širokom savezu nisu vidjeli stratešku priliku.

S druge pak strane, ne valja smetnuti s uma da je Dario Zurovec s Fokusom u Sabor ušao upravo u savezu sa sadašnjom strankom Centar (Pametno plus Stranka s imenom i prezimenom Dalije Orešković). Jedna od opcija o kojoj se razmišlja unutar ovih opcije jest njihov zajednički tihi savez kojim bi se pripremili za naredne izbore.

“Mladi Zurovec radi jako dobar posao u svome gradu, mi smo se na početku saborske priče brzo razišli zbog nekih svjetonazorskih tema. Sada. iskusniji i zreliji, shvaćamo da takve razlike nisu prepreka za suradnju jer se protiv HDZ-a ne može razjedinjen”, rekao nam je izvor iz Centra i dao naslutiti da se razmišlja o suradnji s Fokusom.

OKUPILI SE DA ZAGORČAJU ŽIVOT PLENKOVIĆU: Veliki pakt političkih kapitalaca, imaju jedan cilj – stvaranje novog političkog poretka. Igru iz sjene vodi majstor zanata

Objava MINIRAN PAKT KOJI JE S LJEVICOM TREBAO RUŠITI VLAST! ‘Raskrinkao’ ih bivši HDZ-ovac: ‘To su sve bile Plenkovićeve podgu*ne muhe’ pojavila se prvi puta na Dnevno.hr.

pročitaj cijeli članak

Hrvatska (1901)Vijesti (12720)