‘LUKA NIJE ZAPOČEO TUČNJAVU, NITI JE UDARIO!’ Predsjednik MMA unije brani borca koji se tukao na Platku: ‘Ne bih s njim ni razgovarao da nije tako…’

dnevno - prije 2 mjeseca - link

Priča o divljaštvu na Platku svakim danom dobiva novi zaplet, pa se tako nedavno saznalo da je u tučnjavi pripadnika HGSS-a i trojice mladića koji su došli na Platak driftati svojim BMW-om, samo jedan od sudionika bio MMA borac.

Tako je predsjednik hrvatske MMA unije Dražen Forgač rekao da “je iz medija dobivena šuma informacija o premlaćivanju, a da je policija učinila svoje te da na potezu odvjetništvo. Osvrnuo se i na druge detalje tučnjave na Platku:

“Zasad je, koliko znam – sve na prekršajnim prijavama za remećenje javnog reda i mira. Što se tiče ozljeda, koliko je meni poznato – radi se o lakšim ozljedama. Dobro je da nitko nije teže ozlijeđen u tom metežu. Od početka se krenulo s tim da se radi o tri MMA borca koji su prikazani kao divljaci. Na kraju smo došli do toga da se radi o samo jednom amaterskom borcu. On nije počeo sukob niti u njemu aktivno sudjelovao. Nije istina kako je prikazan u svemu tome. Da jest, vjerujte mi – ne bih s njim ni razgovarao i bio bi isključen iz svih aktivnosti MMA zajednice”, rekao je Forgač u HRT-ovoj emisiji Dobro jutro, Hrvatska.

Forgač je rekao da svi trebaju izbjegavati incidentne situacije i nasilje bilo kakve vrste.

“Ulicama hodaju puno opasniji ljudi od MMA boraca i drugih boraca. Ako uđeš u sukob mogu se dogoditi puno gore stvari. Apsolutno sam za to da se postrože kazne, ali sam i protiv toga da se bilo koga stigmatizira i proglašava monstrumom prije nego što se utvrde činjenice, rekao je. Za novinare je izjavio da im je ova priča bila dobra kao ‘Clickbait’ u kojoj imamo BWW, političku stranku i HGSS

Borba je za ring, za sportsko natjecanje, nije za ulicu. Ali ako vas netko napadne, branit ću se. Probat ću da drugome ne nanesem težu ozlijedu, jer baratam tehnikama. Također, ako te netko upozori da je MMA borac, izbjegni sukob s njim. Naravno da će ti vratiti, rekao je Forgač. Iznio je primjer da je u nekim državama u SAD-u dozvoljeno nošenje oružja, ali da ono mora biti jasno vidljivo”, rekao je.

Na konstataciju voditelja Davora Meštrovića da je udarac nogom u glavu izgledao zaista strašno, Forgač je odgovorio: “Nije ga zadao MMA borac kojega se optuživalo (…) To je udarac koji se može desiti u bilo kakvoj ‘masovnoj šori’. Moglo se desiti nešto puno gore, nasreću – nije. Izgledalo je brutalno.”

Tko je žena u ljubičastoj jakni?

Istovremeno, društvene mreže ne prestaju brujiti o incidentu. Tako je na Facebook stranici #Pravdazatirija, o kojoj smo već pisali, osvanuo video na kojem se vidi tučnjava. Na snimci jedna žena u ljubičastoj jakni tuče čovjeka koji leži na podu štapovima i nogama.

“Žena u ljubičastoj jakni brutalno tuče nogama momka koji leži na podu”, piše pomalo dramatično u videu.

(VIDEO) NOVA SNIMKA, SADA SE SVE VIDI! Grupica cipelari MMA borca na podu: Evo tko je prvi zamahnuo na Platku

pročitaj cijeli članak

Hrvatska (2370)Vijesti (12334)