Krijumčari pobjegli i skrili se u raslinje, no policajci ih ubrzo pronašli

novilist - prije 2 tjedna - link

Obavljajući zadaće zaštite državne granice i sprječavanja krijumčarenja osoba, policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, spriječili su još dva slučaja krijumčarenja osoba i uhitili trojicu krijumčara.

U večernjim satima, na širem području Slavonskog Broda kontroliran je automobil, kojim je upravljao 24-godišnjak (državljanin Republike Srbije). U unutrašnjosti automobila se nalazilo više stranih državljana koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku.

Nadalje, oko ponoći, na autocesti A3, policijski službenici su uočili automobil talijanskih nacionalnih registracijskih oznaka, koje se zaustavio u blizini odmorišta Sredanci.

Kada su uočili policijske službenike, dvije muške osobe s mjesta vozača i suvozača su izašle iz automobila i dale se u bijeg trčeći te su preskočile zaštitnu ogradu.

Policijski službenici su odbjeglu dvojicu ubrzo pronašli u raslinju na udaljenosti oko 500-tinjak metara od ostavljenog automobila.

Utvrđeno je da se radi o dvojici pakistanskih državljana starosti 19 i 18 godina koje su policajci uhitili zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iz čl. 326 Kaznenog zakona.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđena sumnja da su trojica osumnjičenih, sukladno prethodnom dogovoru s nepoznatim osobama iz koristoljublja u automobile primili strane državljane, koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku, u namjeri da ih prevezu u unutrašnjost zemlje, odnosno do Zagreba.

Osumnjičeni su uz kaznene prijave zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog prostora, predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske.

Prema stranim državljanima je proveden postupak sukladno odredbama Zakona o međunarodnoj i privremenoj zaštiti te Zakona o strancima.

Objava Krijumčari pobjegli i skrili se u raslinje, no policajci ih ubrzo pronašli pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Crna kronika (2250)granica (9)krijumčari (6)migranti (68)