Kreće tradicionalni program Centra za kulturu, “Vama glumimo” će tri mjeseca zabavljati Krčane

novilist - prije 2 mjeseca - link

KRK – Krčki »kulturnjaci« iz Centra za kulturu grada Krka za iduće su mjesece pripremili sad već tradicionalni program »Vama glumimo« kojim će i ove zime, ali i tijekom ranog proljeća ove godine, u Krku u redovnim mjesečnim intervalima biti priređivani kazališni programi za djecu i odrasle. Po već uhodanom rasporedu, svaki treći petak i subota u mjesecu rezervirani će biti za scenska gostovanja koja će se upriličavati u prostoru osnovnoškolske sportske dvorane smještene na Trgu krčkih glagoljaša, i to petkom navečer za odrasle, a subotom ujutro za one manje, odnosno mlađe posjetitelje kazališnih izvedbi.

– Ulaznice po cijeni od 4,50 eura za dječje, odnosno 8 eura za ostale predstave, moći će se kupiti u galeriji Decumanus u njezino redovno radno vrijeme te na blagajni neposredno pred početak programa – istakla je, predstavljajući nam tijek i sadržaje programa »Vama glumimo«, ravnateljica krčkog Centra za kulturu Maja Parentić.

Popularni komičar

Osma sezona spomenutog programa, doznajemo, počinje idućeg petka, 20. siječnja, u 19 sati, kada je na rasporedu stand up komedija Željka Ninčića »Ero s ovoga svijeta«. Ovaj popularni bosanskohercegovački komičar i autor predstava poput »Audicije«, »Nove Audicije« ili »Najnovije Audicije« dosad je zabilježio više od tri tisuće nastupa na kojima ga je ispratilo gotovo dva milijuna gledatelja. Samo je na Velikoj sceni Koncertne dvorane »Vatroslav Lisinski« zabilježio pedeset gostovanja, dok je s »Najnovijom Audicijom« diljem Hrvatske nastupio šestotinjak puta. Starije generacije Željka Ninčića sjetiti će se kao Marinka Ćutuka koji je »četiri sata ćamio ćekajući«. »Ero s ovoga svijeta« prva je Ninčićeva stand up komedija koja je izazvala velik interes publike.

– Ovom predstavom spomenuti je komičar ponudio kompilaciju najzanimljivijih trenutaka svog autorskog rada, obogaćenu osvrtima na trenutnu situaciju, no ovog puta u monološkoj formi koja je pružila jedan posve nov način izražavanja, kao i mogućnost drugačije interpretacije, istakla je, najavljujući nam izvedbu kojom će biti otvorena nova sezona programa Vama glumimo, ravnateljica Maja Parentić.

Kazališna igra

Sljedećeg dana, 21. siječnja, u 11 sati na redu je dječja predstava Teatra Naranča »Zvonar crkve Notre-Dame« (za uzrast 3+), a koja donosi zabavno uprizorenje istoimenog klasika francuskog književnika Victora Hugoa. U ovoj poučnoj kazališnoj igri, koju je adaptirala i režirala Irin Šime Rabar, glume Majkl Mikolić, Jura Ruža, Katja Rabar i Silvijo Švast, dok je scenografija povjerena Majklu Mikoliću, izrada lutaka Mariji Pletikosić, kostimografija Valentini Ferlin-Živić, a koreografija Katji Rabar. Tijekom veljače na red dolazi i komedija »Ljubav na drugi pogled« HIT teatra, uz dječju predstavu »Hrvatska bajkovnica« Teatra Naranča.

U ožujku će u školskoj sportskoj dvorani svojom stand up izvedbom »…Nema meni domene« gostovati na Krku uvijek rado viđeni Željko Pervan, nakon kojega će u subotnjem terminu članovi Kazališne družine »Ivana Brlić-Mažuranić« izvesti dječju predstavu »Ružno pače«. Završna, travanjska sesija u Krk će još dovesti i »BIS comedy: Sketch improv show« Zlatana Zuhrića Zuhre, Gorana Vinčića Vinče, Tina Sedlara i Marka Dejanovića Pande, nakon čije će predstave program »Vama glumimo« zaključiti dječja predstava »Eko patrola« Udruge Mali grad.

 

Objava Kreće tradicionalni program Centra za kulturu, “Vama glumimo” će tri mjeseca zabavljati Krčane pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Kazalište (14)Otoci (24)