Kreće primjena šengenskog režima: Let u Frankfurt ili Pariz isti kao u Split ili Dubrovnik!

riportal - prije 2 mjeseca - link

U zračnim lukama traju radovi na micanju graničnih prijelaza i postavljanja manjih za zemlje koje nisu članice Schengena

Hrvatska od nedjelje počinje u potpunosti primjenjivati šengenski režim. S promjenom sata i uvođenjem ljetnog reda letenja, putnici u zračnim lukama za zemlje Schengena putovat će bez putovnica ili osobnih iskaznica

U zračnim lukama traju radovi na micanju graničnih prijelaza i postavljanja manjih za zemlje koje nisu članice Schengena.

Radovi u Zračnoj luci Franjo Tuđman u punom su jeku i sve ide prema planu kako bi u nedjelju počela primjena šengenskog režima. Sve je komentirao voditelj službe razvoja Zračne luke Franjo Tuđman Petar Rogošić, izvještava Goran Latković za RTL Danas.hr.

Govorio je o tome što se sve mijenja od nedjelje.

“S prvim jutarnjim letom, 26. ožujka mijenjaju se tokovi putnika u odlasku i u dolasku. Dakle, putnici koji odlaze letovima koji su unutar šengenske zone što uključuje i domaće letove za Dubrovnik i Split neće prolaziti kontrolu putovnica”, istaknuo je Rogošić.

Kreirali su, kaže Rogošić, novo područje graničnog prijelaza koje je s trećeg kata spušteno na drugi.

“Sve ide prema planu i ne očekujemo nikakve probleme u nedjelju”, dodao je Rogošić.

Od nedjelje se sve mijenja pa će putovanje u Frankfurt ili u Pariz izgledati isto kao i putovanje u Split ili Dubrovnik, izvještava Goran Latković za RTL Danas.hr.

The post Kreće primjena šengenskog režima: Let u Frankfurt ili Pariz isti kao u Split ili Dubrovnik! appeared first on Riportal.

pročitaj cijeli članak

Hrvatska i svijet (158)schengen (10)zračna luka (5)