Ivan Marić: “U Zagreb dovodimo vrhunske stručnjake. Razgovarat ćemo o superračunalima, umjetnoj inteligenciji i otvorenoj znanosti”

monitor - prije 2 mjeseca - link

Ivan Marić

Sveučilišni računski centar Sveučilišta u Zagrebu (Srce) od 28. do 30. ožujka organizira konferenciju Dani e-infrastrukture Srce DEI 2023 u prostorima Mozaik Event Centra i Sveučilišnog računskog centra Sveučilišta u Zagrebu. “Konferencija predstavlja središnje mjesto na kojem našim korisnicima, znanstvenicima, istraživačima, nastavnicima, knjižničarima, IT osoblju te čelnicima ustanova iz sustava znanosti i visokog obrazovanja, kao i svim zainteresiranima, predstavljamo usluge, projekte i inicijative Srca i zajednice koje osmišljavamo s ciljem omogućavanja daljnje digitalne transformacije znanosti i visokog obrazovanja u Hrvatskoj. Konferenciju koristimo i kao prostor za rasprave o mogućnostima što ih donose nove tehnologije, o tome kako se njima uspješno koristiti u obrazovanju i istraživanjima, o stanju i potrebama u Hrvatskoj. Ovogodišnji program uključuje 13 radionica, dva pozvana predavanja i 10 tematskih blokova tijekom kojih će se održati više od 30 predavanja te 27 poster prezentacija”, kaže ravnatelj Srca Ivan Marić. Tportal

Ivan Marić: “U Zagreb dovodimo vrhunske stručnjake. Razgovarat ćemo o superračunalima, umjetnoj inteligenciji i otvorenoj znanosti”Monitor.hr.

pročitaj cijeli članak

**Vijest (1330)ICT (36)Internet (55)obrazovanje (29)zagreb (112)Znanost (254)