Imajući na umu nekoliko savjeta, pretvorite zimsku rutinu njege kože u proljetnu

novilist - prije 2 mjeseca - link

S niskim temperaturama i boravkom u klimatiziranim zatvorenim prostorima koža je zahtijevala bogatiju i hranjiviju rutinu, no s dolaskom toplijih i sunčanijih dana, vrijeme je za revidiranje rutine njege kože i zamjenu određenih proizvoda.

Donosimo nekoliko savjeta kako postojeću zimsku rutinu prenamijeniti u onu adekvatnu proljetnom periodu!

Prije svega, proljetno čišćenje

Proljetno čišćenje nije samo kućanski posao! Naime, mnogo proizvoda za njegu kože ima kraći rok trajanja, stoga savjetujemo da pročešljate proizvode koje imate doma i bacite one kojima je rok prošao.

Odradite piling kože

Niska vlažnost zraka, centralno grijanje i nedostatak svježeg zraka zimi čest su razlog suhe kože, tako da prije proljetnog režima, ali i tijekom, ne zaboravite na važnost uklanjanja mrtvih stanica kože laganim pilingom.

Hidratizirajte kožu lagano, ali slojevito

Dok je suh zimski zrak kožu činio sušom, što je zahtijevalo njegu iste teškim i hranjivim proizvodima, toplije vrijeme sa sobom nosi veću vlagu u zraku. To znači da naša koža i dalje treba hidrataciju, no u ovom slučaju bolje je to činiti u laganijim slojevima koristeći serume i laganije hidratantne kreme.

Krema za zaštitnim faktorom je obavezna

Dok je po zimi bio dovoljan faktor 30, sa dolaskom toplijih dana i pojačanog boravka na suncu veći faktor, idealno 50+, koji je neophodan za zaštitu kože kako se ne bi pojavile preuranjene bore ili hiperpigmentacijske mrlje.

Objava Imajući na umu nekoliko savjeta, pretvorite zimsku rutinu njege kože u proljetnu pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Life (166)Ljepota (31)