I ROZGA JE PALA NA NJEGOV ŠARM! Slavonac kupio zvijer za 400 tisuća eura: ‘San je takvog imati u dvorištu’

dnevno - prije 2 mjeseca - link

Ovogodišnji Gudovački sajam privukao je veliki broj poljoprivrednika iz cijele Hrvatske. Među izloženim proizvodima i mehanizacijom, Fendtovi traktori su definitivno bili jedni od najtraženijih. “Gotovo da i nema poljoprivrednika koji je došao na gudovački sajam, a koji nije zastao pored Fendtovih traktora. Mnogi će priznati da je san svakog pravog poljoprivrednika imati upravo Fendt na dvorištu”, izjavio je jedan od izlagača i dodao: “Jednom Fendt – uvijek Fendt”.

Među zainteresiranim poljoprivrednicima, posebnu pažnju privukao je najskuplji traktor izložen na Proljetnom međunarodnom bjelovarskom sajmu, marke Fendt. Prema riječima Emila Vranješa iz Inter Agrar Mehanizacije, ovaj traktor već ima svog novog vlasnika, poljoprivrednika iz Osječko-baranjske županije, koji se trenutno bavi rješavanjem nekih formalnosti vezanih uz kupovinu.

“Ovaj traktor je najskuplji zato što je Fendt i zato što ima najbolji pogon na tržištu. To je traktor od 420 KS koji ima 9-litarski MAN-ov motor i jedinstveni mjenjač Fendt koji je posebno dizajniran za ovu seriju. Znači, nema kvačila čime su otklonjene mogućnosti da se pokvari”, pojasnio je Ivica Bučanović iz Fendta.

No, prema riječima Emila Vranješa, najvažnija informacija o ovom traktoru nije njegova cijena, već sve ono što nudi i omogućava zahvaljujući opremi i najmodernijim karakteristikama. “Fendt ruši rekord s 20 tisuća primjeraka takvih mjenjača u 2022. godini”, dodao je Vranješ.

Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Vrhunska mašina

Kako bi kupci bili što bolje upoznati sa svojim novim traktorom, tvrtka Inter Agrar Mehanizacija organizira edukacije za poljoprivrednike, servisere i trgovce. “Nije prodaja kraj našeg posla, već je to tek početak suradnje s mnogim akterima. Mi se zajedno brinemo o traktoru našeg klijenta, mobitel nas upozorava ako primjerice, treba nešto zamijeniti i slično”, istaknuo je Vranješ.

Osim jedinstvenog mjenjača, ovaj najnapredniji traktor na tržištu ima i hidrauliku koja se u potpunosti prati preko računala, piše Moj portal.

“U sistem je integrirana prednja vuča. Dakle, nema više razmišljanja hoćemo li ju uključiti ili ne. Nema više proklizavanja, a visok razmak od tla do mosta traktora je iznimno visok što znači da Fendt neće tako lako ostati negdje u blatu”, naglašava Bučanović i otkriva kako je to važno i kupcima u zaleđu Dalmacije ili u Istri gdje je iznimno neravno, brdovito tlo. Cijena, kako navodi, zavisi o puno faktora, količini opreme i slično. “Recimo da je kupac izdvojio oko 400 tisuća eura”.

Ljepotica mamila pažnju

Na sajmu su se okupili i brojni političari, uključujući i ministricu poljoprivrede Mariju Vučković te HSLS-ov Dario Hrebak.

Među gomilom muškaraca koji su razgovarali o traktorima i drugoj poljoprivrednoj opremi, bila je jedna ljepotica koja je privukla veliku pozornost. Odjevena u crveno i sa strateški pozicioniranim natpisom “ŠČ”, ona je uspjela zasjeniti sve te ogromne strojeve teške nekoliko tona.

Iako se većina okupljena na sajmu bavila poljoprivredom i raspravljala o najnovijim dostignućima u tom području, ovaj neobični znak je mnoge ostavio zbunjenima. Mnogi su se pitali što znači “ŠČ” i tko je ta žena koja ga nosi.

pročitaj cijeli članak

Hrvatska (2646)Vijesti (12620)