‘HVALA, AMERIKO!’ Poljak, šokirao, ‘Putinova lavica’ odmah skočila: ‘Je li to službena potvrda? Predvidljivo glupo’

dnevno - prije 2 mjeseca - link

Poljski europarlamentarac i njihov bivši šef diplomacije, Radek Sikorski, šokirao je javnost svojom objavom na Twitteru.

On je u njoj SAD-u rekao ‘Hvala’ jer su u zrak digli plinovode Sjevernog toka.

“Jedina smisao Sjevernog toka bilo je da Putin može nekažnjeno ucjenjivati ​​ili voditi rat protiv istočne Europe, poručio je poljski diplomat Sikorski.

Dodao je i kako oštećenje na plinovodu neće uzrokovati nestašicu jer ima dovoljno kapaciteta preko drugih plinovoda.

Glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova sada tvrdi kako je objava Sikorskog ‘službena potvrda da je ‘riječ o terorističkom napadu‘.

“Bivši poljski ministar vanjskih poslova, sada europski zastupnik Radek Sikorski zahvalio je SAD-u na današnjem incidentu na ruskom plinovodu (Sjeverni tok 2). Je li to službena izjava da se radi o terorističkom napadu?” – napisala je Zakharova u utorak na Telegramu.

Podsjetimo, u utorak je odjeknula vijest o curenju plina na plinovodu Sjeverni tok 1 i 2, a mnogi europski čelnici rekli su da je vrlo vjerojatno da se tu radi o sabotaži.

Glasnogovornik Vladimira Putina, Dmitri Peskov, odbacio je sugestije da je Rusija odgovorna za sabotažu plinovoda Sjeverni tok 1 i 2. “Takve tvrdnje su predvidljive i predvidljivo glupe”, rekao je Peskov.

Objava ‘HVALA, AMERIKO!’ Poljak, šokirao, ‘Putinova lavica’ odmah skočila: ‘Je li to službena potvrda? Predvidljivo glupo’ pojavila se prvi puta na Dnevno.hr.

pročitaj cijeli članak

Svijet (1444)Vijesti (12720)