‘HRVATI, SVAKA ČAST, UČIMO OD VAS’! Direktor iz Crvene zvezde otkriva: ‘Zvezda i Dinamo surađuju, a ovo želimo od vas kopirati’

dnevno - prije 1 tjedan - link

Koliko god se susjedi trudili, činjenica je da gledaju Hrvatima debelo u leđa kad je nogomet u pitanju. Reprezentativni definitivno, a što se klupskog tiče, tu se jako dive Dinamu i njegovim megalomanskim transferima…

O tome je javno govorio Dragan Mladenović, bivši srpski nogometni reprezentativac, koji je u karijeri, između ostalih klubova, igrao u Real Sociedadu, Crvenoj zvezdi i Glasgow Rangersima.

Sad ima novu karijeru, jer je od 2015. godine na funkciji direktora nogometne škole Crvene zvezde. Taj klub je proizveo igrače u vrijednosti 40 milijuna eura.

Dinamo kao uzor

“Nisam zadovoljan do kraja jer puno je talentirane djece u Srbiji, kao i kod vas u Hrvatskoj. Htio bih to dovesti na razinu na kojoj je zadnjih godina radio Dinamo”, rekao je Mladenović za Večernji.

Na temu Dinama, ovo će reći.

Foto: Ronald Gorsic/CROPIX

“Mi imamo sličan mentalitet. Ne uspoređujemo se sa Španjolcima ili Talijanima. Dinamo je napravio sjajan posao prodajom mladih igrača. To je donijelo puno benefita hrvatskom nogometu, na klupskoj i reprezentativnoj razini. To je posljedica svega što je Dinamo radio u svojoj školi. Imamo dobru suradnju s Dinamom, igrali smo dosta zajedničkih turnira. Probali smo pronaći zajedničko rješenje jer su u Dinamu i Zvezdi slični problemi. Sport ne poznaje granice i tim putem trebamo ići.”

A ovo bi htjeli kopirati od Modrih:

Guliver image

“Na prvom mjestu je promocija mladih igrača u prvoj momčadi. Posljedica su milijunski transferi i tu Zvezda zaostaje za Dinamom.”

Ovo je rekao o Daliću:

“Ono što je on napravio, veliki je uspjeh. Pretpostavljam da je imao podršku saveza. Napravio je okosnicu momčadi koja dugo igra zajedno. Momčad je popunjavao s mladim igračima. Većina ih dolazi iz Dinama, a kasnije su oni stekli afirmaciju na međunarodnoj razini.”

 

pročitaj cijeli članak

nogomet (1952)Sport (8175)