HRT u ponedjeljak emitira poseban program izravno s pogreba britanske kraljice Elizabete II.

novilist - prije 3 mjeseca - link

Hrvatska radiotelevizija (HRT) se pridružuje svim vodećim svjetskim televizijama, koje će u ponedjeljak, 19. rujna 2022., izravno prenositi ispraćaj i pogreb Kraljice Elizabete II.

Četvrti program Hrvatske televizije (HRT-HTV4), u ponedjeljak od ranoga jutra – kroz sve svoje posebno pripremljene blokove i Vijesti na Četvrtom – posvetit će svoj program ispraćaju i pogrebu Kraljice Elizabete II.

Pripremaju se brojni prilozi, gosti u studiju popularne HRT-ove “Četvorke”, te javljanja reportera i uključenja, slikom i tonom iz Londona.

Potom u 11 sati, pa sve do 14:30 na HTV-4 sati počinje i HRT-ova “specijalka” u vidu Posebne emisije i prijenosa iz Londona – kad će gledatelji Hrvatske televizije na HTV-4 moći uživo pratiti tijek samog ispraćaja i samog pogreba britanske Kraljice Elizabete II., a koji će se održati u Westminsterskoj opatiji u 12 sati.

Tu HRT-ovu posebnu emisiju priprema i realizira sljedeća ekipa IMS-a Hrvatske televizije: voditeljica Andrea Oreč, te urednici Tomislav Cerovac, Ankica Posavljak i Jozo Ćurić, a cijeli taj zahtjevni Poseban projket HRT-a koordinira urednica IMS-a HTV-a Katarina Periša Čakarun.

Podsjetimo još i da će Hrvatska televizija na svom Prvom programu (HRT-HTV-1) i večer prije, u nedjelju 18. rujna u 21:05 emitirati i dugometražni BBC-jev dokumentarni film-nekrolog “U počast Njezinom Veličanstvu kraljici Elizabeti II.”.

Objava HRT u ponedjeljak emitira poseban program izravno s pogreba britanske kraljice Elizabete II. pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

hrt (8)kraljica Elizabeta II (22)Scena (52)Tv (109)Velika Britanija (33)