‘HALO, RECEPCIJA? U HOTELU JE SKUPINA OPASNIH SRBA!’ Mrtav hladan uzbunio djelatnike, stigla policija: ‘Došli su u Zagreb počiniti kazneno djelo’

dnevno - prije 2 mjeseca - link

Jedan se 73-godišnji muškarac neukusno našalio sa zagrebačkom policijom kada je prije nekoliko dana nazvao recepciju Hotela Sheraton i lažno dojavio da se u hoteli nalazi skupina kriminalaca iz Srbije, koji su “došli u Zagreb počiniti neko kazneno djelo”.

Policija nije dala više detalja o ovom događaju, ali neslužbeno se doznaje da je 73-godišnjak je osoblju hotela rekao da se pripazi na “skupinu Srba koji su u hotelu po zadatku”. Ovo je uzbunilo osoblje hotela, ali i zagrebačku policiju, koja je odmah provjerila ove navode te utvrdila da su lažni. O uhićenju je izvijestila zagrebačka policija na svojim web stranicama.

“Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 73-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela “Lažna uzbuna”. Naime, osnovano se sumnja da je 30. siječnja 2023. godine u popodnevnim satima, s unaprijed stvorenom namjerom da inicira hitno djelovanje policije, putem mobitela nazvao recepciju jednog hotela na području Zagreba i lažno ukazao na ozbiljnu prijetnju i predstojeću ugrozu građana od strane više gostiju tog hotela.

Time je počinitelj inicirao hitno djelovanje policijskih službenika koji su poduzeli niz mjera i radnji s ciljem utvrđivanja istinitosti dojave te sigurnosti osoba i imovine. Postupanjem policije utvrđeno je kako se radi o lažnoj dojavi. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.”, izviješteno je iz PU zagrebačke.

pročitaj cijeli članak

Crna kronika (798)