FUCHS OŠTRO O ‘ANTIMASKERIMA’ U KRAPINSKIM TOPLICAMA: Ova grupa razmjenjuje poruke, organiziraju se, u Savskom gaju se dogodio incident

dnevno - prije 2 tjedna - link

Ministar obrazovanja Radovan Fuchs komentirao je situaciju u osnovnoj školi u Krapinskim Toplicama rekavši da situacija nije do kraja smirena.

“Roditelji unatoč razgovoru sa socijalnom službom dijete ne puštaju u školu. Loše je da se i dalje okupljaju oni koji prosvjeduju protiv maski, jako tužno da se djeca koriste u neke svrhe propagiranja svojih stavova i ideja. Znam da je 26 osoba jučer zaradilo prekršajne prijave, jedan je danas priveden jer se nije htio legitimirati, nadam se da će to prestati, takvo ponašanje može izazvati druga nedolična ponašanja. vidjeli ste u školi Savski Gaj, ne možemo reći da je izravno povezano, no potiče druge na stvari koje nisu u redu”, rekao je Fuchs i dodao da ne može razumjeti da roditelj ne može shvatiti pravilo koje je doneseno da dijete stavi masku.

“Od ulaznih vrata do razreda, kao da škola kaže da se skinu cipele na ulazu ako su blatne i ide se šlapama, a vi kažete da to vaše dijete neće, to je tjeranje maka na konac, nismo pravila donijeli da mučimo djecu, dijete mora staviti masku samo u zajedničkim prostorima, nitko nema masku za vrijeme nastave, zato mislim da je ovo inzistiranje na nečem što nema veze, da postoji medicinska indikacija da dijete ne može imati masku, oni bi je pribavili”, rekao je ministar.

Dodaje nada se da ovaj incident neće dovesti do većeg prosvjeda ili sličnih primjera.

“Moramo vidjeti jesu ti to pojave koje vuku druge za sobom. Rekao sam da mogu razumjeti ljude koji se boje cjepiva, no ne one koji se inate i neće staviti masku. Što se tiče sustava, imamo pojavu djece koja pokušavaju imitirati ovaj slučaj, no nije na razini da je smišljena situacija, imamo indikacija da ova grupa, koja se organizira, razmjenjuje poruke, pozivaju na prosvjede…Vidjet ćemo. Nećemo stavljati zaštitare na ulaze u škole ako ne bude potrebno”.

Otkrio je i kako ljudi koji su prosvjedovali pred i unutar škole u Krapinskim Toplicama nisu iz Krapinskih Toplica osim majke i oca tog djeteta.

Ministar Fuchs otkrio je i neke od detalja slučaja iz Savskog gaja u Zagrebu, gdje je jučer došlo do ozbiljnog incidenta. Naime, tamo je na roditeljski sastanak upao je alkoholizirani muškarac, pri čemu je mahao nožem, koji je na kraju navodno zabio u stol nastavnice. Alkoholiziranog muškarca je uspio svladati i razoružati te zadržati do dolaska policije bivši pripadnik Antiterorističke jedinice (ATJ) Lučko koji je bio na roditeljskom sastanku.

“Učiteljica je držala razrednu nastavu, mislim da je čovjek bio alkoholiziran. Zabio je mali nožić u stol i rekao da ‘ako ne ide drugačija, stvari mogu rješavati ovako’, rekao je ministar o događaju.

Objava FUCHS OŠTRO O ‘ANTIMASKERIMA’ U KRAPINSKIM TOPLICAMA: Ova grupa razmjenjuje poruke, organiziraju se, u Savskom gaju se dogodio incident pojavila se prvi puta na Dnevno.hr.

pročitaj cijeli članak

Hrvatska (1498)Radovan Fuchs (28)škola (22)Vijesti (5572)