Francuski nakladnik Harryjevih memoara morao tiskati novih 130 000 komada

novilist - prije 2 mjeseca - link

Golem interes čitatelja za memoare britanskog princa Harryja primorao je pariškog nakladnika Fayarda da otisne dodatnih 130 000 primjeraka samo dva dana otkako se u utorak pojavila na policama.

Tih dodatnih 130 000 primjeraka slijedilo je nakon “prve naklade od 210 000 komada”, rekao je glasnogovornik Fayarda.

Dodao je da će se, ovisno o narudžbama, morati tiskati nove.

Nove narudžbe za knjigu “Spare” (Rezerva), a koja se u Francuskoj prodaje pod naslovom “Le Suppléant” za sada su 20 posto veće nego što je bio slučaj s prvom nakladom memoara bivšeg američkog predsjednika Baraka Obame, koji je bio blockbuster kada je objavljen 2020. godine.

U autobiografskoj knjizi Harry otkriva sve o sebi, pa tako i da je molio oca da se ne oženi Camillom, koja je danas kraljica supruga Ujedinjenog Kraljevstva.

Knjiga obiluje i pikanterijama iz života kraljevske obitelji te je Harry opisao kako ga je stariji brat, prijestolonasljednik William, fizički napao u svađi.

Nakladnik International Publisher Penguin Random House rekao je ranije ovaj tjedan da su Harryjevi memoari već prvog dana potukli rekord za neku knjigu koja nije fikcija s više od 1,4 milijuna primjeraka prodanih u Sjedinjenim Državama, Kanadi i Ujedinjenom Kraljevstvu.

Britanski kralj Karlo III., te njegovi sin William u četvrtak su se prvi put pojavili u javnosti nakon objave memoara princa Harryja i njegovih tv intervjua u kojima je iznio niz optužbi na račun britanske kraljevske obitelji no nisu o tome dali nikakav komentar.

U Muenchenu je glasnogovornica nakladnika Penguin Random House rekla da su i oni počeli tiskati dodatne primjerke na njemačkom jeziku i to već na dan objave knjige.

Objava Francuski nakladnik Harryjevih memoara morao tiskati novih 130 000 komada pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

princ harry (18)Scena (46)Showbiz (948)Spare (4)