FOTO Na Čavle se sručilo 226 litara kiše, poplavila škola, dio djece bez nastave

novilist - prije 2 mjeseca - link

U Čavlima je večeras, prema podacima Pljusak.com, palo 226 litara kiše po četvornom metru, zbog čega je poplavila Osnovna škola Čavle. Budući da se kiša tijekom noći i dalje nastavlja padati ovo je još daleko od konačnih brojki.

Prema prvim informacijama, poplavljen je suteren novobnovljenog dijela Osnovne škole Čavle, voda je prodrla i u Sportsku dvoranu Mavrinci, kao i u Boćarski dom Hrastenica.

– To su prve informacije, još nismo obišli cijeli teren. Zbog cijele situacije digli smo civilnu zaštitu, vatrogasci DVD-a Čavle i DVD-a Jelenje cijelu su večer na terenu.

Zasada vidimo kako je najviše stradao suteren novog dijela OŠ Čavle, sve je pod vodom. U prvoj intervenciji čišćenja pomažu jelenjski i čavjanski vatrogasci, civilna zaštita, djelatnici Komunalnog društva Čavle i OŠ Čavle.

Zbog poplave u četvrtak neće biti nastave za učenike prvih razreda, kao i učenike 3.b razreda koji imaju svoje učionice u ovom dijelu škole.

Koliko znamo, zgrada vrtića nije stradala, a tijekom jutra obići ćemo općinu i vidjeti kakva je situacija, kazala je načelnica Općine Čavle Ivana Cvitan Polić, koja je veći dio noći provela na terenu.

Kako trenutno izgleda OŠ Čavle pogledajte na fotografijama.

 

 

Objava FOTO Na Čavle se sručilo 226 litara kiše, poplavila škola, dio djece bez nastave pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

kisa (18)poplava (23)rijeka (113)Rijeka & Regija (46)