FOTO Mališani učili kako se ponašati u opasnim situacijama

dulist - prije 3 mjeseca - link

Služba civilne zaštite Dubrovnik je kroz ožujak provela edukaciju djece u četiri vrtića i jednoj osnovnoj školi, od Blata na Korčuli, preko Mokošice i Osojnika do Župe dubrovačke. Škole i vrtići iz cijele županije izrazili su želju za edukacijom, a ponajviše za upoznavanje najmlađih s njima uvijek zanimljivim predstavnicima hitnih službi.

U edukaciju su se uključila dobrovoljna vatrogasna društva Blato, Župa dubrovačka i Osojnik, pripadnici HGSS-a iz stanica Orebić i Dubrovnik, a na Korčuli i policijski službenici te djelatnici Zavoda za hitnu medicinu Ispostave Blato.

U edukacijama najmlađih na području smanjenja rizika od katastrofa Služba civilne zaštite Dubrovnik započela je suradnju i sa Zavodom za javno zdravstvo. Tako se uz već uobičajene teme požara, poplava i potresa, na edukacijama govorilo i o sprečavanju onečišćenja mora, zaraznih bolesti i drugim zanimljivim temama s kojima je najmlađe upoznala Dolores Grilec, voditeljica Odjela za okoliš u Službi za zdravstvenu ekologiju Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije.

Djeca su se kroz edukacije upoznala s ulogom i važnosti jedinstvenog europskog broja za hitne službe 112, imali su priliku upoznati predstavnike hitnih službi koje putem broja 112 možemo pozvati, a primjereno dječjoj dobi razgovaralo se i o velikim nesrećama i katastrofama te kako se ponašati u pojedinim opasnim situacijama.

Edukacije će se nastaviti tijekom čitavog proljeća jer i mališani na Lastovu, Šipanu, Pelješcu, u Dubrovniku i Konavlima željno iščekuju kada će i njima doći ‘112’.

The post FOTO Mališani učili kako se ponašati u opasnim situacijama appeared first on DuList.

pročitaj cijeli članak

Aktualno (928)