Folklorni ansambl “Zora” održao slavljenički koncert: Večer od “kanta, tanca, sopnjade”

novilist - prije 3 mjeseca - link

OPATIJA Folklorni ansambl “Zora” iz Opatije održao je večeras svoj slavljenički koncert u povodu 75 godina postojanja. U Centru Gervais u Opatiji tražilo se mjesto više, a cijela je večer od “kanta, tanca, sopnjade” i dobre energije koja povezuje sve sadašnje i bivše plesače i zaljubljenike u folklor, odisala emocijama. Svaki je izlazak na pozornicu popraćen ovacijama zadovoljne publike u kojoj je bilo i puno nekadašnjih članova Folklornog ansambla, baš kao i mnogih koji su uz “Zoraše” vezani obiteljskim nitima.

Foto galerija: 75. obljetnica Folklornog ansambla Zora Foto: Mateo Levak

Potvrdilo se još jednom da je FA “Zora” neizostavan opatijski brend, jedna fantastična “kumpanija” koja je amaterskog tipa, ali uz puno truda i zalaganja uspijeva zadržati kvalitetu pravih profesionalaca. Slavljeničku večer folklora punu prekrasnih nošnji i narodnih pjesama “s dušom” vodila je Nina Dukić Srok, program je bio bogat i zanimljiv i večer je proletjela u trenu. Publika je uz opatijske “tancure i tancurice”, kao i članove glazbenog sastava koji su bili zaduženi za kreiranje rođendanske čarolije koja će se još dugo pamtiti, imala priliku uživati u pjesmama i plesovima liburnijskog Krasa, u istarskom Balunu, pjesmama i plesovima Baranje, u Krčkom tancu, Bunjevačkim pjesmama i plesovima, u pjesmama i plesovima Prigorja, te Like i Posavine. Neke od koreografija su izveli sadašnji članovi, neke veterani i fantastični plesači koji su se “malo povukli”, ali su i dalje puni znanja i kondicije, a u nekima su se predstavili svi zajedno, te ih je u nekoliko navrata tijekom večeri uz ples ujedinila i zajednička pjesma.

 

 

Objava Folklorni ansambl “Zora” održao slavljenički koncert: Večer od “kanta, tanca, sopnjade” pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Opatija (42)