DRAMA NA KUPI! INTERVENTNA POLICIJA SPAŠAVALA LJUDE OD UTAPANJA: Skakali u hladnu rijeku, izvlačili muškarce, žene i djecu na obalu!

dnevno - prije 1 tjedan - link

Policijski službenici ATJ Lučko u četvrtak su sudjelovali u akciji spašavanja skupine migranata koji su bili u životnoj opasnosti dok su prelazili rijeku Kupu kod Vukove Gorice, u pravcu Slovenije.

Naime, policijski službenici ATJ Lučko na području Policijske uprave karlovačke pojačano postupaju po suzbijanju nezakonitih migracija i suzbijanju i hvatanju krijumčara, a u četvrtak ujutro su u rijeci Kupi kod Vukove Gorice uočili grupu muškaraca, žena i djece koji su pokušavali preko rijeke nezakonito prijeći državnu granicu u pravcu Republike Slovenije.

Policajci su u rijeci uočili više osoba kojima je prijetila opasnost od utapanja, a jedna osoba je već bila i životno ugrožena te su dvojica policijskih službenika uskočila u rijeku i spasila ih izvlačivši ih na obalu gdje im je pružena liječnička pomoć.

Tri osobe zbrinute u zdravstvenoj ustanovi

Drugi policijski službenici na obali pomagali su u izvlačenju osoba na sigurno.

Na mjestu događaja svima je pružena liječnička pomoć, dok su tri osobe zbrinute u zdravstvenoj ustanovi, odakle su u međuvremenu i otpuštene.

Policijska uprava karlovačka provodi kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja svih okolnosti ulaska i boravka osoba u Hrvatskoj.

Radi se o sedmero državljana Afganistana koji su izrazili namjeru za međunarodnom zaštitom u Republici Hrvatskoj.

Objava DRAMA NA KUPI! INTERVENTNA POLICIJA SPAŠAVALA LJUDE OD UTAPANJA: Skakali u hladnu rijeku, izvlačili muškarce, žene i djecu na obalu! pojavila se prvi puta na Dnevno.hr.

pročitaj cijeli članak

atj lučko (7)migranti (124)Vijesti (13779)