DORH iz medija saznao da je Banožić pušten iz bolnice: Je li uopće ispitan i je li mu oduzeta vozačka dozvola?

riportal - prije 3 mjeseca - link

Banožić se prvi put o svemu oglasio jučer po izlasku iz bolnice. Još uvijek se ne zna ni kojom je brzinom bivši ministar vozio kada je došlo do frontalnog sudara

Nakon što je uzrokovao prometnu nesreću u kojoj je poginuo vozač kombija, Mario Banožić pušten je iz bolnice na kućnu njegu. KBC Osijek o tome nije obavijestio policiju, potvrđeno je iz nadležne uprave.

“Ne vidim odgovornost bolnice u ovom slučaju. Naime, on nije lišen slobode, da je lišen slobode, a nalazio se na bolničkom liječenju tada bi ispred njegove sobe stajao jedan ili dva policajaca. Ukoliko nije imala uputu DORH-a ih nije morala obavijestiti da je pacijent pušten na kućno liječenje”, poručio je odvjetnik Fran Olujić, piše Danas.hr.

Županijsko državno odvjetništvo danas nam nije odgovorilo na upit. Pa se ne zna je li Banožić uopće ispitan i je li mu oduzeta vozačka dozvola?

“U ovakvim slučajevima se ne oduzima vozačka dozvola jedino ako je prije u prekršajnoj ili kaznenoj evidenciji imao nekakvih problema i postoji vjerojatnost za ponavljanje djela, onda da. On je bolestan i na kućnoj njezi je. Prije navodno nije imao problema u prometu pa nema razloga da mu se oduzima vozačka”, poručio je sudski vještak za promet Goran Husinec.

Banožić se prvi put o svemu oglasio jučer po izlasku iz bolnice.

“Želim zahvaliti zdravstvenim djelatnicima Opće županijske bolnice u Vinkovcima i KBC-a Osijek koji su mi pružali liječničku skrb i pomogli mi u oporavku od ozljeda zadobivenih u nesreći”, poručio je.

Jedini svjedok, vozač kamiona kojeg je Banožić pretjecao je ispitan. Odvjetnik Olujić objašnjava zašto za Banožića nije tražen istražni zatvor.

“Kod ovakvih kaznenih djela svi važni dokazi, odnosno tragovi već su fiksirani samom činjenicom da je ŽDO provelo očevid. Sad će biti potrebno provesti prometno vještačenje. Manje je bitno kako će i u kojem trenutku okrivljenik iznositi svoju obranu”, govori odvjetnik Olujić.

Još uvijek se ne zna ni kojom je brzinom bivši ministar vozio kada je došlo do frontalnog sudara.

“Vrlo vjerojatno su vještačenja već napravljena, ali izvidi su tajni, a oni jednostavno ne žele podatke dati u javnost. Po mojem mišljenju nema razloga da se o tome taji”, dodaje Husinec.

Za komentar smo nazvali i odvjetnicu Marija Banožića, koja slučaj nije htjela komentirati, piše Danas.hr.

The post DORH iz medija saznao da je Banožić pušten iz bolnice: Je li uopće ispitan i je li mu oduzeta vozačka dozvola? appeared first on Riportal.

pročitaj cijeli članak

bolnica (18)dorh (37)Hrvatska i svijet (167)Mario Banožić (6)