Donacija vozila Specijalnoj bolnici za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra

zagrebancija - prije 3 mjeseca - link

Udruga „Stepinčeva oaza mira“ iz Zaprešića, zajedno s roditeljima preminule Sare Brkičić donirali su Specijalnoj bolnici za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra vozilo prilagođeno prijevozu osoba s invaliditetom.

RENATO MITTERMAYER, ravnatelj Specijalne bolnice za kronične bolesti dječje dobi – Gornja Bistra:Zahvaljujem se roditeljima Sare koji su unatoč smrti svoje djevojčice nastavili se dalje brinuti o djeci kojoj je to potrebno.”

Za roditelje preminule Sare ovo je bio iznimno emotivan trenutak i oni najbolje znaju koliko će ovo vozilo olakšava brigu oko djece koja ovise o pomoći drugih 24 sata dnevno.

FRANJO BRKIČIĆ, otac preminule djevojčice:” Mi kao roditelji nismo niti jednog trena dvojili i odlučili smo da taj kombi ide nekome kome je to potrebno.”

Primopredaji ključeva nazočio je i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, koji se zahvalio udruzi i roditeljima na ovoj donaciji.

STJEPAN KOŽIĆ, župan Zagrebačke županije: “Ja se želim zahvaliti svima koji su omogućili ovo vozilo a ponajprije roditeljima. Također zahvaljujem se osoblju ove bolnice koji rade ovaj težak posao i brinu o djeci.”

Inače, Specijalna bolnica za kronične bolesti dječje dobi u Gornjoj Bistri jedina je zdravstvena ustanova u Hrvatskoj, koja se trenutno brine za 95 teško oboljele djece.

 

Objava Donacija vozila Specijalnoj bolnici za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra pojavila se prvi puta na Zagrebancija.

pročitaj cijeli članak

KROZ ZAGREBAČKU ŽUPANIJU (9)Županija (71)