Dolenec: Uduplat ćemo sredstva vrtićima i školama

zagrebancija - prije 2 mjeseca - link

Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Danijela Dolenec je na redovnoj konferenciji za medije gradonačelnika govorila o novoj financijskoj injekciji zagrebačkim školama…

– Znate koliko smo ponosni na projekte obnove, i projekte izgradnje novih škola i dogradnje, no danas želimo istaknuti onaj dio koji se tiče redovnih troškova vrtića i škola u Zagrebu. Svi Zagrepčani znaju da u Gradu Zagrebu ima škola koje, kad kao roditelj dovede dijete, izgledaju isto kao što su izgledale prije 20 godina. To je zato što se dugo nije investicijsko održavalo, na onoj razini koja je potrebna, da svaka škola izgleda uredno, dobro, da sve funkcionira u njoj, to smo odlučili promijeniti.

Ukinuta su sva kašnjenja u plaćanju, a sada smo u prilici uduplati materijalna sredstva svim vrtićima, školama, i učeničkim domovima, dodala je Dolenec.

– To su tzv. dvanaestine, iznos koji Grad Zagreb uplaćuje svaki mjesec, koje omogućuju školama da na adekvatan način odgovore na sve ono što se može dogoditi u školi, od hitne sanacije, popravka nekog stroja, ličenja zida, svega što je potrebno da škola izgleda uredno. O toj temi smo govorili i ranije, sjetit ćete se da je kod donošenja proračuna za 2023. bio amandman kluba SDP-a koji je istaknuo potrebu povećanja materijalnih troškova školama i to je sada implementirano. Prošli tjedan svi gradski vrtići, sve gradske osnovne i srednje škole dobile su dopis gradskog ureda o tome kako će te dvanaestine ubuduće izgledati, o kojem se iznosu radi za svaku školu, koja je namjena.

U sljedećoj godini povećat će se iznosi za sportsku infrastrukturu, a isto je Dolenec potvrdila i za školstvo…

– Škole također trebaju više novca za investicijsko održavanje, dakle veće zahvate koji nisu redovni materijalni troškovi, nego potrebne investicije da svaka škola izgleda bolje, a ne samo one koje smo ili obnovili ili rekonstruirali.

Za spomenuti projekt ove godine izdvojit će se 3,2 milijuna eura.

Objava Dolenec: Uduplat ćemo sredstva vrtićima i školama pojavila se prvi puta na Zagrebancija.

pročitaj cijeli članak

gradonačelnik (16)Novac (34)tomislav tomašević (21)Uncategorized (10)