“Dodikovo odličje Putinu nagrada je jednog terorista drugome”

novilist - prije 3 mjeseca - link

Veleposlanik Ukrajine u Hrvatskoj i BiH Vasilj Kirilič opisao je u nedjelju odluku lidera bosanskih Srba Milorada Dodika da dodjeli odličje ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu kao “nagradu terorista teroristu”.

“Teroristi nagrađuju teroriste. Sluge nagrađuju svoje gospodare. I prvima i drugima upravlja strah. S vremenom taj strah izjeda i terorista i slugu”, napisao je ukrajinski veleposlanik na Twitteru.

Time je komentirao Dodikovu odluku da u povodu 9. siječnja, kojega u Republici Srpskoj, unatoč protivljenju Federacije, obilježavaju kao dan tog entiteta, odlikuje Putina zbog “razvijanja i učvršćivanje prijateljskih veza Rusije i RS”.

Dodik je tu odluku objavio tijekom dana u Banjoj Luci kada je podijelio stotinjak različitih odličja osobama i institucijama no ruski je predsjednik bio prvi na njegovu popisu.

Dodik je najavio kako “orden RS na ogrlici” kako se naziva odličje što ga je dodijelio Putinu kani osobno predati ruskom predsjedniku tijekom njihova narednog susreta.

Objava “Dodikovo odličje Putinu nagrada je jednog terorista drugome” pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

BiH (191)Milorad Dodik (22)Novosti (648)rat u Ukrajini (358)Republika Srpska (6)Rusija (252)Svijet (1452)ukrajina (395)vladimir putin (88)