DODIK PUCA PO ŠAVOVIMA, NAPADA SVE REDOM: Spominje ‘nacionaliste’, baš kao i Putin, smatra da je došlo do ‘udruženog zločinačkog pothvata’

dnevno - prije 1 mjesec - link

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik u utorak je pozvao na “mirni razlaz” države u čijem vrhu sjedi, budući, kako je rekao, bilo kakav dogovor o njezinoj budućnosti je nemoguć.

Potom je u Banjoj Luci pred novinarima optužio Bošnjake da uporno pokušavaju dominirati i majorizirati Srbe i Hrvate te da za to sada koriste i rat u Ukrajini ne bi li, podupirući sankcije protiv Rusije, dobili dodatne simpatije zapada za svoje ciljeve, javlja N1.

“Došlo je vrijeme da pokušamo još jednom aktivirati mehanizam mirnog razlaza u BiH”, rekao je Dodik te ocijenio kako bi nakon dovršetka tog procesa svi mogli “mirno živjeti”.

Napao ministra obrane i načelnika stožera OS BiH

Istaknuo je i kako će se on osobno, kao i svi drugi dužnosnici iz njegove stranke, nastaviti odlučno protiviti donošenju bilo kakvih odluka na razini BiH kojima bi se ta država pridružila sankcijama protiv Rusije.

Dodikova kanonada se nastavila, pa je napao i ministra obrane BiH Sifeta Podžića i načelnika zajedničkog stožera oružanih snaga BiH generala Senada Mašovića zbog sudjelovanja na konferenciji koju je organizirao američki ministar obrane Lloyd Austin.

‘Dio jednog udruženog pothvata’

Cilj je bio dogovor s ukrajinskim dužnosnicima o tome kako 40-ak država može pomoći Ukrajini u obrani od ruske agresije.

Dodikova je teza kako je sve to “dio jednog udruženog pothvata” kojim muslimani žele srušiti BiH.

“Muslimanski nacionalizam je otišao do te mjere da pokušava iskoristiti ukrajinsku krizu da bi reafirmirao svoje ciljeve”, zaključio je Dodik.

Objava DODIK PUCA PO ŠAVOVIMA, NAPADA SVE REDOM: Spominje ‘nacionaliste’, baš kao i Putin, smatra da je došlo do ‘udruženog zločinačkog pothvata’ pojavila se prvi puta na Dnevno.hr.

pročitaj cijeli članak

Regija (673)