Dočekat ćemo bijeli Božić? Accuwether objavio dugoročnu prognozu, evo kolika je mogućnost snijega

riportal - prije 2 mjeseca - link

Neki su dijelovi Hrvatske već sada pokriveni snijegom, no onaj koji pada na Božić uvijek je poseban. Zabijeliti bi se mogla i Rijeka i to u dva navrata!

Ako je vjerovati dugoročnoj prognozi Accuweathera, a bitno je spomenuti kako prognostičari uvijek ističu da je ovakav tip prognoze varljiv, neki bi dijelovi Hrvatske mogli dočekati bijeli Božić.

Naime, Accuweather idućih dana prognozira nestabilno vrijeme, a što se bliži Božić to će isto biti još hladnije pa će temperature čak prelaziti i ispod ništice. U srednjoj Hrvatskoj bi tako za Badnjak mogao pasti snijeg koji bi nastavio padati i na sam Božić dok bi temperature iznosile do 2 stupnja celzijusa. Do Nove godine hladno, ali za samu Novu godinu ne bi trebalo biti padalina.

Slično bi moglo biti i u Osijeku gdje se također očekuje bijeli Božić, a padao bi u nekoliko navrata između Božića i Nove godine. Shodno tome i temperature bi padale i do pet stupnjeva ispod ništice.

Zabijeliti bi se mogla i Rijeka i to u dva navrata između Božića i Nove Godine dok se u Splitu ne očekuje snijeg. Između Božića i Nove Godine očekuje se temperatura od oko devet stupnjeva, a trebalo bi biti sunčano i vedro, piše RTL-ov Danas.hr.

The post Dočekat ćemo bijeli Božić? Accuwether objavio dugoročnu prognozu, evo kolika je mogućnost snijega appeared first on Riportal.

pročitaj cijeli članak

bozic (55)Hrvatska i svijet (230)prognoza (8)Snijeg (43)vrijeme (18)