Danas je ključni dan posjeta Xi Jinpinga Rusiji. Očekuju se brojni sporazumi

dnevno - prije 3 mjeseca - link

Pa iako je jučer održan neformalni sastanak kineskog vođe i njegovog domaćina Vladimira Putina, prava aktivnost i veliki poslovi očekuju se tek danas – kada je pravi radni dan.

Ali prije toga o jučerašnjim političkim izjavama. Xi Jinping je tijekom sastanka s Vladimirom Putinom kazao kako kinesko-ruski odnosi zauzimaju prioritetno mjesto u diplomaciji i vanjskoj politici dviju zemalja kao velikih sila. Njihov progresivni razvoj strateški je izbor Kine.

Kineski šef diplomacije Qin Gang izjavio je:  “Jačanje i razvoj kinesko-ruskih odnosa strateški je izbor Kine na temelju vlastitih temeljnih interesa i općeg trenda razvoja svijeta.” Dvojica čelnika imali su detaljnu i iskrenu razmjenu mišljenja o kinesko-ruskim odnosima i pitanjima od zajedničkog interesa tijekom neformalnog tête-à-tête sastanka u ponedjeljak, navodi se u priopćenju. 

Danas će Xi Jinping  najprije imati sastanak s ruskim premijerom Mihailom Mišustinom. Slijedi svečanost službenog susreta predsjednika

Cijeli članak pročitajte na Geopolitika.news: Danas je ključni dan posjeta Xi Jinpinga Rusiji. Očekuju se brojni sporazumi

pročitaj cijeli članak

Geopolitika.news (58)