Dalibor Matanić o odluci Vrhovnog suda SAD-a kojom je poništeno ustavno pravo na pobačaj: ‘Ovo je zlo u Trumpovoj režiji’

dnevno - prije 2 mjeseca - link

Redatelj Dalibor Matanić putem Instagrama je komentirao odluku Ustavnog suda SAD-a u kojoj je izneseno da Ustav ne jamči pravo žena na pobačaj.

‘Jedan je svijet i ne zaslužuje toliku mržnju. Ne brinite žene, ovo zlo koje je presudio američki vrhovni sud u Trumpovoj režiji, na kraju dana samo je ništavna kap u moru/svijetu slobode prava za kojeg se svi borimo.

P.S .i neka ova divna serija nikad ne postane stvarnost, neka ostane samo online,’ napisao je poznati redatelj uz fotografiju iz hit serije ‘Sluškinjina priča‘.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Dalibor Matanic (@dalibormatanic)

Naime, radnja serije ‘Sluškinjina priča’ odvija se u distopijskom društvu, a glavni lik je June koja živi kao konkubina svom zapovjedniku. Iako boravi u svijetu punom zabrana, June se usuđuje suprotstaviti postavljenim normama te ulazi u po život opasne situacije kako bi došla do svoje otete kćeri.

Podsjetimo. Vrhovni sud SAD-a poništio je presudu iz 1973 godine u slučaju Roe protiv Wadea nakon koje je pobačaj postao ustavno pravo u Sjedinjenim Američkim Državama. Prošlog petka odlučeno je da se pravo na pobačaj ne nalazi u Ustavu što je izazvalo negodovanja i demonstracije.

Objava Dalibor Matanić o odluci Vrhovnog suda SAD-a kojom je poništeno ustavno pravo na pobačaj: ‘Ovo je zlo u Trumpovoj režiji’ pojavila se prvi puta na Dnevno.hr.

pročitaj cijeli članak

Magazin (2862)Showbiz (1174)