ČUDO POTVRĐENO OBDUKCIJO! Bog je učinio nešto silno sa srcem sv. Filipa Nerija uoči Duhova: Može i vama, ovom molitvom

dnevno - prije 1 tjedan - link

Život svetog Filipa Nerija ispunjen je čudesima, a o jednom začuđujućem raspravlja se posebno posljednjih godina. Naime, obdukcija je potvrdila da je srce svetog Filipa Nerija fizički prošireno nakon što je primio darove Duha Svetoga.

Naime, on je osjetio je kako mu srce postaje veće jednog dana, a nakon njegove smrti to se i potvrdilo.

Nekoliko dana prije Duhova 1544. dogodilo se poznato čudo njegova srca. Katolička enciklopedija to ovako opisuje: “Dok je s najvećom ozbiljnošću tražio od Duha Svetoga, Njegove darove, ukazala mu se vatrena kugla, koja je ušla u njegova usta i zadržala se u njegovim grudima; i tada ga je iznenada iznenadila takva vatra ljubavi da se, ne mogavši ​​to izdržati, bacio na tlo i, kao onaj koji se pokušavao ohladiti, ogolio grudi da u nekoj mjeri ublaži plamen koji je osjetio. Kad je tako ostao neko vrijeme i malo se oporavio, ustao je pun neuobičajene radosti i odmah mu se cijelo tijelo počelo tresti od silnog drhtanja; i stavivši ruku na njegova njedra, osjetio je pokraj srca oteklinu veliku poput čovjekove šake, ali ni tada ni poslije nije bila praćena ni najmanjim bolom ili ranom.”

Do kraja života sveti Filip Neri bio je potaknut intenzivnom božanskom ljubavlju i posjedovao je radost koja je bila zarazna. Primio je silne darove proroštva i ozdravljenja, a jedan je od onih svetaca čiji život obiluje uskrsnućem mrtvih.

Premda obično ove vrste iskustava ostaju u duhovnom području, kasnije je potvrđeno obdukcijom da je njegovo srce i zapravo postalo veće.

Uzrok ove otekline otkrili su liječnici koji su pregledali njegovo tijelo nakon smrti. >>>više na vjera.hr

pročitaj cijeli članak

Vjera (111)